mandag 1 jan 2018 - Ansager
Nytårs-vandretur til Stemmeværkspladsen

Nytårsdag fulgte en talrig skare opfordringen til en rask vandretur gennem krattet til Stemmeværkspladsen

De godt 50 friske vandrere måtte opgive sidste del af ruten gennem krattet pga. de sidste dages nedbør, der havde gjort ruten nærmest ufremkommelig uden vaders. Ved Hansens Bro gik ruten derfor op på Kanalvej det sidste stykke.

På Stemmeværkspladsen var der tændt op inde i bålhytten og Ansager Musik Hotel stod klar med varme og kolde drikke. Bålhytten stod sin første prøve og gav ly til vandrerne, hvor flere var stødt til undervejs.

Frank Sørensen, fra Ansager byudvikling fortalte om tilblivelsen af pladsen fra idé til realisering. Som det sidste er der kommet dør og nye vinduer i det lille murstenshus, som er ved at blive istandsat, så det kan rumme en udstilling om området.

På pladsen mangler stadig et stort støbejerns bålfad midt i bålhytten, en anlægsbro for kanoer og et muldtoilet. Frisk drikkevand bliver også tilgængelig inden længe. Så der bliver nok at se på de næste måneder, mens Camp Stemmeværket nærmer sig sin færdiggørelse.

Efter at have set nærmere på området gik turen igen mod Ansager, hvor hotellet fristede med burgere og pommes frites ad libitum.

Karsten Madsen

vist 1703 gange