lørdag 30 dec 2017 - Ansager
Godt nytår Ansager!
"Nytårstale" af Niels J Boysen, Østergade

En form for ”Nytårstale” eller blot et par betragtninger fra en ”Tilflytter” her ved årets udgang. Ja man må jo ta' det som man vil.

Jeg har nu boet her i Ansager i godt og vel 11 år, og jeg må sige jeg nyder tilværelsen i en skøn by, som har så meget at byde på. Det er på denne tid af året man ser lidt i bakspejlet, og tænker på hvad det forløbne år har givet, alt efter hvordan man hver især ser på tingene.

Vi er kommet nogenlunde helskindet gennem et kommunalvalg, til glæde for mange, og måske til knap så stor glæde for andre, igen alt efter hvordan man ser på det. Jeg vil så sige, at jeg ikke har så meget at klage over, hvad det angår.

Jeg har i år været med som frivillig flere forskellige steder, noget jeg selv sætter stor pris på, og har haft megen glæde af.

Stort set så synes jeg det har været et godt år, men jeg blev nok en smule skuffet da jeg læste at der ikke bliver nogen ”Mariefestival” næste år, men så alligevel, har jeg stor respekt for den afgørelse der er truffet. Jeg vil så håbe på man tager bolden op igen om et års tid, til glæde og gavn for hele byen.

Man må jo så også konstatere nogle negative bølger det sidste halve års tid. Lukningen af ”Tippen” og ligeså, lukningen af slagteriet, to gode arbejdspladser, som man som almindelig borger undres meget over bare skulle lukkes.

De sidste par dage har man så kunnet læse nogle knap så gode nyheder fra sports siden i byen, man har desværre store problemer med håndbolden. Jeg vil ikke gøre mig klog på hvem eller hvordan, blot lige nævne, at jeg håber man kan finde hinanden, så man kan komme videre på en god måde, til glæde og gavn for byen og for vores idrætshal.

I en så forholdsvis lille by som Ansager, burde der være muligheder for at snakke ordentligt til hinanden, og søge samarbejde om tingene, i stedet for at modarbejde hinanden. Det er lidt af en ”Falliterklæring” hvis man skal til at kriges indbyrdes. Vi har her i og omkring byen så meget at byde på, der er så mange skønne ting man kan nyde i stedet for at kriges indbyrdes. Jeg vil derfor inderligt håbe at man i det nye år forstår at sætte sig sammen så man kan komme frem til løsninger som giver ”Positive overskrifter” i dagspressen.

Det kunne f.eks, være dejligt hvis der igen ville komme gang i Slagteriet, Det ville da også være glædeligt med nogle positive meldinger fra ”Tippen”.

Men uanset hvad man så vil, så kommer der ikke noget godt ud af interne ”Krige”. Vi har brug for nogle positive meldinger, og det vil jeg så håbe på det nye år vil bringe, til gavn for os alle.

Hermed vil jeg gerne ønske alle et godt og lykkebringende nytår.

Hilsen fra Østergade

Niels J Boysen, Indvandrer

vist 1286 gange