fredag 15 dec 2017 - Ansager
Tippen: Så slap ånden da vist ud af flasken
Debatindlæg om lukning af Tippen af Ole Andreasen, Ansager

Børge Juul-Andersen sætter fingeren på det ømme punkt eller rettere de ømme punkter. Da medlemmerne af byrådet endnu ikke har nogle kommentarer, må vi jo selv fortsætte gætterierne.

Politiet udtalte, at anmeldelsen intet havde med personalet eller stedet at gøre. Tilbage er jo så kun børnene/eleverne; hvis det er tilfældet, må jeg sige, at der hviler et tungt ansvar på såvel udvalget i Varde Kommune som udvalgene i de henvisende kommuner, da de så i alt for mange tilfælde har fejlvisiteret til Tippen.

De tilsynsførende instanser, Socialstyrelsen og åbenbart også KL, har været på stedet, og deres undersøgelser har kun givet anledning til at pege på et tilfælde, hvor et barn blev fastholdt, som værende tæt på grænsen til vold. Endvidere påpegedes manglende indberetninger i en længere periode; men ingen af disse to forhold førte til et forlag fra de to instanser om at lukke stedet. Så hvorfor?

I et læserbrev i Jyske Vestkysten udtaler udvalgets formand, Per Rask, at årsagen ikke kun er et ledelsesproblem, men at det stikker dybere. Hvad betyder dybere? Skal vi nu som i Tønder, Esbjerg og Brønderslev have en Sag? Forhåbentlig ikke.

Endelig kan man jo tro, at lukningen hænger sammen med den vedtagne skolestruktur:

Denne sag kommer meget belejligt, den frigør nogle midler, som kan bidrage til opførelsen af den nye skole i Varde. Desuden kan nedlæggelsen af Tippens interne skole være med til at retfærdiggøre flytningen af al vidtgående specialundervisning i Varde Kommune til Sct. Jacobi Skole – altså en tilbagevenden til tidligere tiders Hjælpeskoler.

Ole Andreasen

vist 4330 gange  
torsdag 25 jan 2018 - Ansager
Læserbrev om Tippens lukning af Børge Juul-Andersen Lindegade 2, Ansager
torsdag 14 dec 2017 - Ansager
Debatindlæg om lukning af Tippen af Børge Juul-Andersen, Ansager
tirsdag 28 nov 2017 - Ansager
- er titlen på Tippens bog. Vi havde ikke regnet med, at den titel ville få lige så stor betydning for os, som vores børn/unge.
Annonce

nævnt i lokale medier

oktober 2018
juni 2018
marts 2018
januar 2018
december 2017
november 2017