fredag 17 nov 2017 - Ansager
Citat: ”Jeg sidder ikke kun for at sidde”
Kaj-Aage Jensen opstiller som kandidat til Byrådet i Varde Kommune på Socialdemokratiets liste
Kaj-Aage Jensen opstiller som kandidat til Byrådet i Varde Kommune på Socialdemokratiets liste
Læserbrev af kaj-Aage Jensen, kandidat for Socialdemokratiet

Udsagnet stammer fra en pressemeddelelse i JV den 3. juni 2009 med overskriften:

”Per Rask Jensen stopper som Venstrekandidat”. Det gjorde han, fordi det daværende byråd i sidste øjeblik forkastede hans forslag til ny skolestruktur

Men Per Rask vendte tilbage i 2013 og styrede - med hård hånd og Venstres absolutte flertal - beslutningen om den nu vedtagne skole- og daginstitutionsstrukturforslag igennem til skade for alle lokalsamfund i Varde Kommune og med store anlægsudgifter til ny overflødig skole i Varde by.

Venstre har brugt megen energi på at nedtone borgernes bekymring for truslen om lukning af små og store skoler eller overbygninger. Men det er fakta, at de små filialskoler allerede er lukket som selvstændige skoler, da de har mistet deres egen ledelse. Og det er fakta, at kravet om 29 elever på en årgang sammen med den nye tildelingsmodel med et mindre beløb pr. elev også vil lukke overbygninger med Ansager Skole som den første.

Der er Venstrepolitikere, der forsikrer os om, at det ikke vil være tilfældet, men hvem tør stole på det, når kriterierne fortsat er en del af den vedtagne strukturplan. Venstres reelle plan kan ses på den ovennævnte artikel, hvor Per Rask påpeger, at han har lysten til at udvise handlekraft på skoleområdet med hensyn til skolelukninger.

Min frygt er skrækscenariet, hvor 10 velfungerende overbygningsskoler reduceres til 4:

En nybygget Brorsonskole og Lykkegårdsskolen i Varde samt Blåvandshuk Skole i Oksbøl og Ølgod Byskole. Vi kan se, processen er startet med rokering af skolelederne.

I artiklen fra juni 2009 fremgår det, at Per Rask Jensen stod i spidsen for et langstrakt og ambitiøst arbejde med Skoleudviklingsplan 2020. Et arbejde, han ikke fik lov til at fuldføre. Det har han fået nu! Så husk: En stemme på en venstrekandidat er en stemme til Per Rask Jensen!

vist 2490 gange