mandag 13 nov 2017 - Ansager
Jeg er så træt af kommunal-/lokalpolitik!
Læserbrev af Kirsten Juul-Andersen, Ansager

Jeg har altid været meget glad for og stolt af det danske demokrati med hvad det indebærer af forpligtelser og rettigheder, men der er sket noget! Tilliden til og troværdigheden siver ligeså stille.

Der er det med ”lønnen”/ vederlaget:

Lønnen til vore lokalpolitikere er steget i indeværende valgperiode. Der er da ikke nogen tvivl om, at hvis man passer sit politiske arbejde, så går der da mange gode timer med det og jeg under da vores lokale politikere økonomisk kompensation herfor.

Der hvor det – efter min mening – går galt, er der hvor lønnen for det politiske arbejde, bliver eksistensgrundlag, så bliver man nemlig økonomisk afhængig af at blive valgt! Er det så ideologien eller økonomien, der er drivkraft?

Hvorfor skifter så mange kommunalpolitikere parti? Er det ideologien eller økonomien, der er drivkraften? Jeg synes det er meget ubehageligt at være i tvivl!

I Varde Kommune har Venstre absolut flertal. Det er bestemt ikke sundt eller befordrende for demokratiet, at noget parti har absolut flertal. Det synes jeg vi senest har set i forbindelse med skolestrukturdebatten.

Begrundelserne fra det regerende flertal er ofte begrænsede. Vi får ”en sang fra de varme lande” når det f.eks. kommer frem at ældremillionen fra staten slet ikke er gået til de ældre men til noget andet. (Udgifterne til de ældre = o. 65 årige i Varde Kommune er indenfor de seneste 10 år faldet med 19,6 %)!

Og hvad skete der lige med Tippen?

Kommunen henviser til politiet, der har følgende meget overbevisende forklaring: ”Vi har anmeldelser fra Tippen, der vedrører noget, der er foregået. Det er ikke noget, der har med personalet at gøre, eller noget, der har med Tippen som sådan at gøre”???????????????

Det kunne være godt med en troværdig forklaring fra vores lokalpolitikere, så fornemmelsen af, at Kommunen har ønsket at ”komme af med” Tippen kunne forsvinde.

Jeg håber meget, at ingen partier ved dette valg får et absolut flertal.

Jeg går naturligvis til stemmeurnerne d. 21. november i håbet om at tingene ændres, så jeg kan genvinde min tillid til kommunalpolitik.

vist 1284 gange