søndag 12 nov 2017 - Varde
Ønskes: Demens- og autismevenlig kommune
Erhardt Jull bor i Oksbøl. Født 1946. Nr. 2 på listen ved KV-2017 for det Konservative Folkeparti i Varde Kommune
Erhardt Jull bor i Oksbøl. Født 1946. Nr. 2 på listen ved KV-2017 for det Konservative Folkeparti i Varde Kommune Foto: PR
Læserbrev af Erhardt Jull, Konservativt Byrådsmedlem og Byråds­kandidat til Varde Byråd, Oksbøl

Varde Kommune har de senere år arbejdet hårdnakket på at forbedre forholdene for borgere ramt af demens og deres pårørende. Der har været arbejdet på mange fronter og der er etableret netværk af personer, som alle arbejder med det sigte, at vi bredt i Varde Kommune bliver endnu bedre til at tage hånd om medborgere ramt af demens. Altid med et samtidigt fokus på de pårørende, der som oftest står i en meget vanskelig og belastende situation. Varde Kommune er med sin indsats nu blevet rubriceret i den kategori af kommuner, som kan kaldes særligt demensvenlige kommuner. Glædeligt er det også, at Varde Kommune og Esbjerg Kommune fra staten netop har modtaget 3,5 mio. kr. ekstra til nye indsatser indenfor demensområdet.

Fra Konservativ side lægger vi vægt på, at de specialiserede demensplejecentre bør være fordelt flere steder i kommunen.

På samme måde bør Varde Kommune nu også arbejde på at blive en autismevenlig kommune, hvor børn med diagnose indenfor autismespektret, ligeledes kan opleve den bedste hjælp. I budget 2018 fik Det Konservative Folkeparti sikret, at der nu iværksættes et udrednings- og analysearbejde, som inden maj 2018 skal munde ud i konkrete forslag til forbedring af forholdene for børn med diagnose indenfor autismespektret.

Fra min udvalgsplads i social- og sundhedsudvalget så ved jeg, hvor meget det betyder, at kommunen gør en stor indsats.

vist 794 gange