søndag 12 nov 2017 - Ansager
Læserbrev: Hvad er Op og Ned
Et gammelt ordsprog siger, at man ikke skal kaste med sten når man selv bor i glashus.

Sandheden er ilde hørt!.. ja og angreb det bedste forsvar.

I de seneste uger har udsagn, debatter i medier og på FB, godt nok gjort sit til, at vælgerne efterlades i et sammen surrium af beskyldninger, påstande, fejlfinding, utopiske forslag og valgflæsk. Ikke så sært at folk får valglede. Lokallistens slogan er: ”Hvis du stemmer som du altid har gjort, får du det hvad du altid har fået”, måske det skulle overvejes at ændres til. ”Hvis du stemmer på lokallisten, så ved du ikke hvad du får”.

Indlægget efterlader Signalforvirring af værste skuffe, der nok kræver en forklaring fra Kaj Aage og Niels Jørgen, Lokallistens grundlæggere. Usikkerheden! Mon Jeres modstand på Venstre altid er velfunderet og underbygget, Det er altid muligt at jonglere rundt med statistiker og beregninger, synes måske ikke at lokallisten efterlader sig et troværdigt billede på netop dette punkt.

Usikkerhed! Mon det socialdemokratiske bagland har givet grønt lys for, at en af deres kandidater også fortsat har et ben med i et andet parti.

Lokallistens øvrige kandidater (bortset fra dem der er blevet usynlige eller valgt andet parti, og hvorfor mon?) har været meget lidt på banen i denne debat, måske fordi de har erkendt at angreb og beskyldninger ikke er vejen frem til at føre en sober debat.

UDSAGNET: ”Stem Lokalt Lokalt!”

Er det korrekt, at Lokal listen har valgt listeopstilling, hvis, så vil det sige at listens spidskandidat Tom Arent Thorup bosiddende i Varde, først sikres stemmer fra de øvrige, inden andre på listen kan komme i betragtning. Er det Lokalt Lokalt? Hvilke garantier kan gives for, at en spidskandidat, der i foråret forsøgte, ikke mindre end i 3 Venstre vælgerforeninger, at bliver opstillet som kandidat, men ikke fik muligheden af forskellige årsager og ikke blev tilgodeset, at han ikke vil føre Venstrepolitik? Der må jo være en eller anden årsag til at han forsøgte at komme ind på Venstres liste eller?

Endnu mere Lokalt ! Lokallisten har indgået valgforbund med Liberal alliance (LA) . Deres spidskandidat Steen Holm Iversen Varde, fremlagde i et reklamefremstød sammen med Niels Jørgen Nielsen, at han med 98 % sandsynlighed ville pege på Erik Buhl som borgmester i næste byrådsperiode ! Dette betyder, såfremt lokallisten får overskydende stemmer, at disse tilfalder LA, der måske derved sikres en plads i det kommende byråd. Steen Holm Iversen er bosiddende i Varde. Hvor lokalt er det? Hænger det sammen med jeres holdning til Venstre?

Altså stem Lokalt lokalt og befolkningen er med til at sikre, måske, to Vardeborgere en plads i det nye byråd. Håber da de medtænker 6823, hvis de kommer i en situation hvor valget om en beslutning/afgørelse står og falder mellem Ansager eller Varde!

Jeg vil opfordre Lokallisten medlemmer mere konstruktiv debat, i stedet for konstant at overdænge Venstre og det siddende byråd med ukvemsord og beskyldninger der ikke er underbygget, 50.000 kan hurtigt blive til 350.000. Bekymrende, hvis det er den måde I regner på tallene for at føre Jeres politik igennem, og ikke mindst for ikke at tænke ”Gad vide hvordan et fremtidig samarbejde vil kunne lykkes, med den retorik der er ført” når I kommer ind.

Når alt kommer til alt, så kæmper alle de lokale kandidater for at kunne bevare overbygningen på Ansager skole, at vi fortsat er et lokalområde der er attraktiv at bosætte sig i og som en meget klog borgere har udtalt sig, ”Et kommunevalg handler ikke om at stemme RØDT eller BLÅT”, men at stemme på en kandidat, der har lokalforankring, hvilket ikke just harmonere med ovenstående mulige kandidater.

Demokrati og ytringsfrihed er alle mands ret og jeg vil opfordre vælgerne at stemme ved valget den 21. november med det i mente, hvordan sikrer vi, at vi i 6823 får størst mulig indflydelse.

Jeg ønsker et godt valg til alle.

Birgit Haahr Larsen

NB: Husk valgstedet er i år flyttet til Skovlund-Ansager Hallen.

vist 1157 gange