I forgårs var der i tv et tema omkring facebooks påvirkninger af børn og unge og hvordan de påvirkes af nyhederne og hvordan de skal lære at skelne mellem hvad der er sandt og falskt.
Faren ved de konstante input er, at mængden af et bestemt udsagn/postulat ender med at lagre sig og falske/ urigtige udmeldinger ender op med at være virkelighed.
At tilegne sig viden og fakta på Facebook indebære en stor risiko. For at være helt opdateret skal alle tråde i et udsagn lukkes op ellers bliver nyheden unuanceret med fare for at man misledes.
Dette er netop det, der aktuelt sker omkring debatten i forhold til vores lokale skole, og hvad den bliver udsat for, herunder fremtiden for Ansager's overbygning. Det er da tankevækkende, at også voksne kan bliver overbevist så en usandhed bliver til virkelighed.
Overskifter som "Ansager skole lukker" har været overskriften på Facebook, i adskillige læserbreve og i folkemunde. Husk på hvad den reelle udmelding efter skolestrukturdebatten var ellers søg den viden der er lagt op.
Er der noget der kan ødelægge Ansager skoles fremtid, er det at fremkomme med udsagn der ikke har hold i virkeligheden.
Hvordan mon sådanne udsagn er medvirkende til øget tilflytning og fastholdelse at medarbejdere?
Fakta er stadig, at Ansager skoles overbygning er sikret indtil 2023 hvad angår 7. og 8. Klasse og indtil 2021 for 9. Klasse. Såfremt tilflytningen til Ansager ikke bliver ødelagt af usandheder og negativ omtale, så ser det ud til at Ansager skole har en fremtid langt ud over det, der er meldt ud.
Birgit Haahr Larsen