tirsdag 26 sep 2017 - Ansager
Læserbrev: Kære Erik
Læserbrev om skolestruktur / kommunalvalg af: Kirsten Juul-Andersen, Lindegade 2, 6823 Ansager

Kære Erik.

Jeg har med stor interesse læst dit læserbrev i JyllandsPosten d. 24.9.17, der har overskriften ”Risiko for vingeskudt forsvar”

Jeg fik ret hurtigt den tanke, at prøve at lade skolevæsenet i Varde Kommune været tema i stedet for forsvaret. Følgende skal naturligvis ses i relation til de beslutninger Byrådet i Varde har truffet i forhold til skolestrukturen i Varde Kommune.

Jeg vil ikke gengive hele dit læserbrev, men i et par afsnit vil jeg lave ovenstående øvelse:

”Risiko for vingeskudt skolevæsen (forsvar)”

”Der lægges op til centraliseringer og nedlæggelse af skoler og overbygninger (regimenter og tjenestegrenscentre). En risiko ved det er, at fagligheden rundt om i skolevæsenet (garnisonerne) vil falde, men allerværst vil det være, hvis personalet mister modet og forlader skolevæsenet i Varde Kommune (forsvaret).

”Mit råd er derfor at droppe besparelser gennem centraliseringer og nedlæggelser etc.”

”Alle grene af den offentlige sektor er bedst tjent med, at der også lokalt er handlefrihed og ansvar – man skal passe på med, at det ikke går tabt i skolevæsenet (forsvaret). For eksempel gennem de centraliseringer, der lægges op til.”

Dette var så stort set dine ord!

Tja!

Mig bekendt er det jo dit parti = Venstre, der er gået forrest i kampen for decentralisering af offentlige arbejdspladser!

Vi havde jo den nemmeste adgang til decentralisering, bl.a. i form af de ”gamle” rådhuse, der netop var lokalt forankret. Det har vi så ikke mere!

Det var såmænd det hele!

Mange hilsner, Kirsten

 

Se Erik Buhls læserbrev: Forsvaret risikerer at blive det nye Skat

vist 1518 gange