onsdag 23 aug 2017 - Ansager
Matador kommer til Sognegården i Ansager
Den midtyske duo, Toner af Guld, består af ægteparret Helle og Dynes Skovkjær
Den midtyske duo, Toner af Guld, består af ægteparret Helle og Dynes Skovkjær Foto: PR
Koncertforedrag i ord og toner om Matador opføres i Sognegården torsdag den 26. oktober kl. 19.00

Hvad får man, når man blander forkærligheden for Matador med passionen for musik og interessen for historie? Man får følgende cocktail:

”Matador i ord og toner – et koncertforedrag.”

Musikken, der indgår i Matador, er et relativt uudforsket område, som Toner af Guld med stor entusiasme har kastet sig over. Tidens toner med Marguerite Viby, Leo Mathiesen, Lulu Ziegler og Ib Schønberg understreger stemninger af glæde, vemod, munterhed og drama. Det samme gør Rødes bryllups-optræden, de tyske soldaters traurige lieder samt indslag på Postgaarden af finkulturel karakter. Toner af Guld guider publikum på en musikalsk tidsrejse fra 1929-1947, hvor genrerne er bredt repræsenteret med alt fra operette til revyviser og jazz. Numrene bindes sammen af små fortællinger om TV-succesen, musikken og perioden, og de integrerede fællessange afrundes på festlig vis af Konsulinde Holms sølvbryllupspoesi på ”Sølvstænk i det gyldne hår”.

Karsten Madsen

Fakta:

Den midtyske duo, Toner af Guld, består af ægteparret Helle og Dynes Skovkjær – en klassisk sopran og en klaverspillende bedemand. Helle og Dynes har gennem ni år optrådt sammen ved talrige kirke- og sognekoncerter og private og offentlige arrangementer med et bredt repertoire, bestående af operette, musical, wienermusik, viser og evergreens samt den danske salme- og sangskat. De har begge en fortid som skuespillere på sommerspillet Busbjerg, hvor de traf hinanden i 2008.

vist 655 gange