fredag 9 jun 2017 - Ansager
Grundlovstalen fra Mariehaven i TV
Kulturminister Mette Bocks hold i år grundlovstale i Mariehaven i Ansager
Kulturminister Mette Bocks hold i år grundlovstale i Mariehaven i Ansager Foto: Pressefoto
Kulturminister Mette Bocks grundlovstale i Mariehaven vises på dk4 lørdag kl. 21.40

Mariehaven i Ansager har i flere år med "Sommersang i Mariehaven" været centrum for dansk folke-, vise- og populærmusik, men Grundlovsdag lød der ikke kun sang og musik fra træscenen i den jyske landsby. Musikerne var for en stund skiftet ud med landets kulturminister Mette Bock, der holdt grundlovstale fra den store scene.

Kulturminister Mette Bocks grundlovstale fra Mariehaven vises i fuld længde lørdag den 10.06. kl. 21.40 på dk4. Talen kan efterfølgende ses på dk4.dk og dk4.TV.

Helge Engelbrecht fra Musikgalleriet og Mariehaven udtaler i forbindelse med ministerbesøget:

- Når vores Sommersang bliver afbrudt af kulturministerens grundlovstale kan man som arrangør af koncerter med særligt fokus på den danske musiktradition kun blive stolt over og glad for, at kulturministeren også har blik for, at dansk musikkultur plejes og trives her hos os i Ansager

dk4s ejer og grundlægger Stig H. Hasner tilføjer:

- Sommersang i Mariehaven har i flere år været nogle af dk4s mest populære programmer, og på dk4 har vi gjort det til et varemærke at være formidler på tv af dansk musikkultur, hvad enten der er tale om folkemusik, dansktop, rock, rytmisk eller klassisk – og det har vi tænkt os at blive ved med. Men når landets kulturminister så holder grundlovstale i Mariehaven, så synes vi selvfølgelig også, at det er en kerne-public-service-opgave at formidle denne tale.

Karsten Madsen

Se på Youtube: Grundlovstale af Mette Bock

vist 907 gange