onsdag 24 maj 2017 - Ansager
Nyt lån gør det lettere at købe hus på landet
Et nyt lån fra Nykredit bliver modtaget positivt af formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.
Et nyt lån fra Nykredit bliver modtaget positivt af formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard. Foto: Jens Astrup
Nykredit lancerer nyt boliglån til landdistrikter. Et godt skridt i den rigtige retning, mener Landdistrikternes Fællesråd, som håber, at flere får ja til lån på landet.

Nykredit Bank præsenterede onsdag deres LanddistriktsLån, som er et nyt tilbud til kunder, der har svært ved at få finansieret købet af en ny ejerboligbolig, eller optage tillægslån i eksisterende ejendomme i landdistrikter og mindre bysamfund.

Og det nye lån bliver modtaget med klapsalver fra landdistrikternes interesseorganisation.

- Jeg synes, det er meget positivt, at Nykredit vil forbedre muligheden for, at man kan få boliglån i landdistrikterne. Det er en afgørende forudsætning for bosætning, vækst og udvikling i hele Danmark, siger Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Der vil typisk være tale om boliger, som vil være svære at sælge igen typisk på grund af beliggenheden, oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Hos Landdistrikternes Fællesråd, der repræsenterer 47 kommuner rundt i hele landet, genkender formand Steffen Damsgaard historierne om, at det kan være svært at få lån til en bolig i landdistrikterne.

- Selvom det går fremad med låneudviklingen uden for de største byer, så findes der stadig små lokalsamfund i landdistrikterne, hvor selv kunder med en sund økonomi har svært ved at få et lån til en bolig. Vi oplever på daglig basis, at borgere føler, at det stadig er en udfordring. LanddistriktsLånet fra Nykredit Bank er derfor et godt skridt i den rigtige retning, siger han og fortsætter:

- Det er særligt i de landområder, der ligger længst væk fra de kommunale hovedbyer, at man oplever, at finansiering af boliger går trægt.

Realkredittens udlån til private boligejere steg fra 2015 til 2016. Det stigende udlån var bredere funderet over hele landet end tidligere, hvilket blandt andet betyder at der ydes lidt flere lån i landdistrikterne. Det viste en udlånsredegørelse fra Erhvervsministeriet, som blev offentliggjort for få måneder siden.

- Man kan stadig få nej til et huslån, men det er mit indtryk, at klart flere får ja, og at vi derfor ser flere bolighandler i landdistrikterne, siger Steffen Damsgaard, der understreger, at en tidligere opgørelse fra regeringens regional- og landdistriktspolitiske redegørelse viste, at en lang række land-, yder og mellemkommuner har oplevet befolkningsfremgang, hvilket har en positiv påvirkning på boligmarkedet og lånemulighederne i landdistrikterne.

Karsten Madsen

Fakta om Landistriklånet

  • Mulighed for at låne til køb af bolig til værdi op til 500.000 kr.
  • Mulighed for at låne op til 70% af boligens værdi
  • Et lån med en løbetid på op til 15 år
  • Et lån, man løbende betaler afdrag på.
vist 3088 gange