søndag 5 mar 2017 - Ansager
Ung familie har valgt Ansager til
Kristina Mortensen og René Kristensen med sønnen Asger er nytilflyttere i Ansager
Kristina Mortensen og René Kristensen med sønnen Asger er nytilflyttere i Ansager Foto: Karsten Madsen
Kort afstand til arbejdet, en god skole, skøn natur, fritidstilbud og indkøbsmuligheder. Kristina Mortensen og René Kristensen valgte at flytte til Ansager, da byen tilbyder alt det, de har behov for som en lille familie

Kristina Mortensen er fra Ølgod og René Kristensen er fra Næsbjerg, hvor parret også boede sammen, før de flyttede til Ansager i oktober sidste år. Parret har lille Asger på to år sammen, og med familieforøgelsen var transporttiden til arbejdet pludselig for lang:

- Jeg arbejder på apoteket i Grindsted, og René har job som værktøjsmager i Billund, men vi syntes, at vi brugte for meget tid på at køre frem og tilbage til arbejde. I Næsbjerg havde vi dog Renés familie tæt på, så det var noget af et dilemma for os, fortæller Kristina Mortensen.

Det unge par, der begge er 30 år, kiggede derfor nøje på byerne tættere på deres respektive arbejdspladser, og det naturlige valg blev Ansager.

- Vi havde hørt godt om skolen her i byen fra venner og bekendte, og vi fandt et hus, der var indflytningsklar. Til Asger har vi har fået en sød dagplejemor lige rundt om hjørnet, og Ansager har alt det, vi har brug for med en købmand, dejlig natur tæt på, stadion og hallen, fortæller Kristina.

Hun er selv ivrig fodboldspiller og håber, at mindstemanden følger i mors spor og hopper i fodboldstøvlerne, når han bliver stor nok.

- Det er dejligt at vide, at der er alt til ham her i Ansager, når han skal i skole og gå til sport.

Landsbyen vandt

Da Kristina og René skulle tage beslutning om deres bosætning overvejede de også at bosætte sig i Grindsted, men den mindre by trak alligevel mere.

- Vi kan godt lide landsbysamfundet, og det er også billigere at købe hus i Ansager end i Grindsted. Nu har jeg et kvarters kørsel på arbejde og René en halv time, og det er vi meget tilfredse med, fortæller Kristina, der føler, at de er blevet taget godt i mod i byen.

- Vi flyttede ind 1. oktober og har fået en fin modtagelse., og vi valgte i december at byde alle naboerne ind til en komsammen, så vi kunne lære hinanden bedre at kende.

Karsten Madsen

vist 3150 gange