tirsdag 1 sep 2009 - Ansager
Arkiv: Familien Andsager fra USA på besøg i Ansager
Familien Andsager ved døbefonden i Ansager Kirke.
Familien Andsager ved døbefonden i Ansager Kirke. Foto: Ansager Lokalhistoriske Arkiv
Inde i kirken blev familien fotograferet foran døbefonden, som tip-tip-tipoldefaderen var blevet døbt i.

Ansager lokalhistoriske Arkiv har hen over sommeren , via E-mails, haft kontakt med en familie i Florida. En i familien, Ronald Andsager har gennem længere tid forsket i sine aner. 1794 blev Jens Christensen født i Ansager. Som ung flyttede han til Vamdrup og fik der tilnavnet Andsager. En af hans efterkommere var Jens Christian Andsager, født 1840 i Bastrup ved Vamdrup.

Sidst i 18oo tallet emigrerede han til USA og blev der stamfader til en stor familie. En anden efterkommer af Jens Christensen fra Ansager blev stamfader til en gren af familien, der blev i Danmark.

I juni måned havde arkivet besøg af Ronald Andsagers søn og svigerdatter, og den 2. september havde vi så besøg af Ronald Andsager, hans kone Louise, hans søster Valerie fra Florida og Erik Andsager fra Tønder. Sidstnævnte havde også kun været på E-mails med sin amerikanske familie.

Pastor Lund var også inviteret og der blev snakket meget om byen Ansager og familien Andsager.

Ronald forærede arkivet en kopi af den slægtsforskning han havde lavet.

Bagefter gik turen til Ansager kirke, hvor de var meget imponeret af den velholdte og grønne kirkegård. Inde i kirken blev familien fotograferet foran døbefonden, som tip-tip-tipoldefaderen var blevet døbt i. Ansager har fået nogle ambassadører i Florida.

Ove Nørager-Nielsen, Ansager Lokalhistoriske Arkiv

vist 710 gange