mandag 13 feb 2017 - Ansager
Hvad sker der i Varde Kommune?
Debatindlæg om ny skolestruktur af Ernst Vedstesen, Ansager

Varde Kommune er en dejlig kommune at være bosiddende i. Varde by er vores hovedstad, og vi har Ølgod som vores købstad. Resten af kommunen er agerjord, hede, skov, klitter o.s.v. Rundt i dette herlige landskab ligger der mange mindre bysamfund.

Derfor er Varde Kommunes slogan: Vi i naturen.

Disse mange mindre bysamfund har i flere år arbejdet på udvikling, fordi det bare er sådan at ingenting kommer af sig selv. Det er kun støv og lommeuld. Der er blevet lavet udviklingsplaner, der er samlet penge ind, der er mange mennesker som har brugt meget af deres dyrebare fritid på frivilligt arbejde. Dette arbejde ser nu til at give resultater, flere arbejdspladser og flere tilflyttere. Kommunen har til ovenstående ydet en fantastisk støtte og opbakning.

Kommunen har også bygget nye plejehjem i de mindre byer, for at de ældre kan blive i deres nærområder, hvor de har deres familie og venner. I dette tilfælde er mennesket vægtet højere en exel regneark.

Derfor er det også noget af et chok når kommunen nu kommer med et oplæg som på sigt vil fjerne overbygningen på de fleste mindre skoler. Det er ikke til at forstå, at alt det kommunen og de mindre bysamfund har investeret i udvikling, nu ikke længere tæller noget. Det værste af det hele er faktisk, at der ikke er nogen der har lavet beregninger på hvad dette betyder rent økonomisk. Det er så hvad det er, men hvad det kommer til at betyde for de mindre bysamfund både økonomisk og menneskeligt det er en KATASTROFE.

Tænk på de unge mennesker.

Hvis disse skal transporteres til en anden skole, skal de måske bruge ca. 2 timer om dagen på dette. Det bliver man hverken mere frisk eller klogere af. Disse unge mennesker mangler hjemme i lokalsamfundet som frivillige ledere i diverse foreninger. Butikkerne kommer til at mangle ungarbejdere og de unge mister muligheden for at tjene lidt lommepenge. Jeg tror alle borgere i Kommunen vil være kede at skulle bruge 2 timer mere om dagen på transport til deres arbejde.

Modige politikere.

Man kan ikke kalde vores byrådspolitikere for ”tøsedrenge”. Det er modigt at starte denne proces op på dette tidspunkt, når de alle skal stå til regnskab den 21. november. De fleste ville nok have valgt at vente til efter valget, hvorefter der ville være 4 år til processen. Det kan ikke være byrådets opgave at sætte gang i en proces, hvor man skaber usikkerhed i de forskellige bysamfund. Usikkerhed skaber frustration og bremser al udvikling. Det er svært nok at få de mindre bysamfund til at fungere i forvejen, så jeg synes at byrådet skal være en medspiller og ikke en modspiller.

Det er en ommer

Jeg vil derfor opfordre byrådet til at trække forslaget tilbage og tage en tænkepause. Denne pause skal bruges på at få alle konsekvenser afdækket både økonomisk og menneskeligt.

Ernst Vedstesen, Ansager

vist 1442 gange