torsdag 5 jan 2017 - Ansager
Læserbrev: Kære politikere
Lad os i fællesskab gøre Varde kommune endnu mere attraktiv for børnefamilierne, og dermed sikre den fortsatte udvikling af vores fælles kommune.

Varde kommune har en unik mulighed for at gøre sig mere attraktiv nu ved at bygge videre på den ”DNA”, som er kendetegnende for kommunen i dag. Vi har flere mellemstore landsbyer, hvor engagementet, trygheden og nærværet er i højsædet. Det miljø sammen med en velfungerende overbygningsskole, er et fantastisk udgangspunkt for et godt udviklings- og opvækstmiljø for vores børn.

Under debatmøderne om skolestrukturen, hørte vi om den brændende platform, hvilket stod i noget af en kontrast til det, der kom frem den efterfølgende søndag i TV-avisen. Nemlig at fødselstallet vil stige dramatisk frem mod 2025, hvor der forventes 25.000 flere fødsler end i dag, dvs. et årlig fødselstal på over 75.000 børn. (i forbindelse med et indlæg om Morten Hedegårds afgang fra fødeafdelingen på Rigshospitalet).

Når vi så yderligere kan læse i statistikkerne at fødselstallet i år er steget for andet år i træk og at befolkningen i Danmark er steget med 47.536 personer i 2016 og fødsels overskuddet står for 10 % af denne fremgang, så mener jeg, at det bør føre frem til en anden beslutning om den fremtidige skolestruktur, end den der er lagt op til. Så kære politikere, hvis I har modet til at træffe en visionær og fremsynet skolepolitik, så er vi mange, der med vores engagement ude i landsbyerne vil gøre vores til, at Varde kommune bliver en endnu bedre kommune at bosætte sig i.

Og lad os så i fællesskab overveje, hvad der kan gøres her og nu. Det kan være at se på, om busruterne kører optimalt for at understøtte de enkelte skoler. Med en lille omlægning kan f.eks. Ansager skole blive et reelt alternativ for elever uden for kommunen.

En anden mulighed kan være, at arbejde videre med profilskoler. Vi kan notere os i Ansager, at det kan betyde tilgang og øget interesse for de enkelte skoler. Der er langt flere muligheder for nytænkning. Alt sammen afhænger det af jer, kære politikere. Træf den fornuftige beslutning, og I vil opleve landsbyer, der fortsat vil emme af glæde og engagement til gavn for hele kommunen.

Mvh. Leo Christensen, Ansager.

vist 1191 gange