onsdag 14 dec 2016 - Ansager
Børnehaven julede i kirken
Børnehaven Naturligvis me Lucia optog og krybbespil i kirken i Ansager
Børnehaven Naturligvis me Lucia optog og krybbespil i kirken i Ansager Foto: Lia de Sain-Hulsebosch
Naturligvis havde børnehaven "Naturligvis" Lucia optog og krybbespil i kirken i Ansager

Onsdag den 14. december var det tid til at besøge Ansager kirken igen for børnehaven "Naturligvis" i Ansager. Denne gang med præsten Trine.

Allerførst gik de ældste børn (Olderfolket) Lucia. Der var de bare rigtig gode til, da de havde øvet sig i at gå Lucia i fredags, hvor der var julemarked i børnehaven.

Efter Lucia optoget viste præsten Trine, hvad hun havde i sin sorte kuffert. Det var en præstekjole, og Trine viste, hvordan hun tog sin flotte og specielt til hende syede præstekjole på, med snyde skjorte og pibekraven. Meeeeget flot så hun ud.

Så var der tid til at spille krybbespil, og pædagogen Lia kiggede i sin egen gamle kuffert, om der også her var en fin kjole til hende, men nej. Der var mange andre ting i kufferten, ting som kunne bruges til krybbespillet (en engel, en stjerne m.m.) andet kunne ikke bruges (en frø, en Dannebrogjakke, en juleand, Søren Banjomus m.m.).

Heldigvis fik Lia hjælp af en masse børn og nogle voksne, så der var mennesker nok til at vise Juleevangeliet. Der var en Josef og Maria, (Jesus), kro folk, hyrder, 3 får, en ko, de tre vise mænd. De viste historien om Maria og Josef og hvad der var sket den gang i Jerusalem i en lille stald. De øvrige børn var publikum.

Der blev også sunget en salme og spillet på orgel. Alt i alt en dejlig formiddag, hvor børnene fik lært, hvorfor vi fejrer Jul.

Dejligt vi måtte komme på besøg i kirken.

Efter kirkebesøget var der lavet risengrød i børnehaven, af Lissy og Carola! Så der var julehygge igen, dog på en anden måde end i kirken.

Lia de Sain-Hulsebosch, på personalets vegne

vist 1039 gange