søndag 27 nov 2016 - Ansager
Det er noget møg, for at sige det mildt
Danny Bruslund formand for Teaterforeningen Optimisterne
Danny Bruslund formand for Teaterforeningen Optimisterne
Debatindlæg om ny skolestruktur af Danny Bruslund, formand for Teaterforeningen Optimisterne

Endnu engang skal vi opleve, at hver lille by samler kræfterne for at bevare deres skole gennem et massivt bombardement af gode forslag og kritik af de lokale politikere.

Det er ærgerligt og noget møg, for at sige det mildt. Det er ærgerligt, fordi man vil tage noget fra os. Noget som vi i dagligdagen måske ikke tænker så meget over, - os der ikke har børn i den alder længere, for det er jo noget, som jo bare er der.

Skolen - den har altid været der. Og der er ingen, der kan huske, at den ikke har været der. For vores skole har mere end 100 år på bagen. Tænk sig mere end 100 år. Prøv engang at forestille dig, hvor mange elever og lærere det er blevet til i alle disse år. Nu siger de så, at det måske snart er slut. I hvert fald for de ældste klassers vedkommende. Jamen kan det virkelig passe?

Jeg syntes, det var frygteligt, da man fjernede 10. klasse fra vores skole. Personligt var det netop i 10. klasse på Ansager Skole, at jeg havde mit bedste år. Nu vil de så fjerne 7. - 8. og 9. klasserne? Mange vil med garanti sige som mig, at det netop var de år, der var de bedste år for dem, da de gik på Ansager Skole.

Her i vores by vokser tingene. Og tingene vokser hurtigt i øjeblikket. Ikke mindst takket være det gode arbejde der bliver lagt i Ansager Byudvikling. Da man fremlagde visionerne for Ansager, var der mange der måske følte, at det var højtravende projekter, der blev vist. Men fakta er, at vi her i Ansager netop har bevist, at tingene kan tage fart. Der er jo rigtig mange projekter, der er blevet til noget, og flere er på trapperne til at bliver realiseret. Det er da fantastisk. Endda så fantastisk at de fleste byer omkring Ansager også har set, hvad vi kan og gør her i byen, så nu vil de også ha' en visionsplan for deres by.

Jo, vi er på mange måder foregangsmænd her i Ansager, hvad byudvikling angår. Vi har fået flere tilflyttere til byen på grund af denne udvikling, og Ansager er en af de byer, der har de fleste nyfødte, hvis ikke den med de fleste. Det skal vi da glædes over - og det gør vi.

Vil I nu til at vende alt det positive, kære politikere? Vil I vende fremgang til stagnation eller måske ligefrem tilbagegang? Det er, hvad jeg frygter, vil ske, hvis I fjerner vores "overbygning". Folk vil tænke sig godt om, når man skal flytte til et nyt sted. Der vil brede sig en skepsis blandt os Ansager borgere. Skepsis kan vokse til negativitet, og negativitet får alting til at gå i stå.

Det må ikke ske! Ansager har jo vendt skuden. Vi er på vej frem, og vi vil ikke for noget som helst i verden kigge os tilbage ad den vej, vi netop har passeret.

Så tænk Jer godt om kære politikere, når I skal til at træffe Jeres beslutning!

Danny Bruslund, formand for Teaterforeningen Optimisterne

vist 2945 gange