lørdag 26 nov 2016 - Ansager
Navne: Karl Lund
Sognepræst Karl Lund
Sognepræst Karl Lund Foto: Hugo Nissen
En personlighed tager afsked

Jeg har haft den glæde utallige gange at være sammen med Karl Lund mange forskellige steder i Sydvestjylland.

Man ved måske, at han er en habil udøver på basun, og i mange år var han med i Ansager-orkestret, som i sin tid blev startet af tidligere kæmner i den gamle Ølgod kommune, K.P.Sørensen, Ansager. Orkestret havde medlemmer fra Skovlund, Ansager, Ølgod, Varde og Tarm, og det spillede til møder så langt væk som i Gjellerup kirke ved Herning og Hvide Sande.

Karl Lund evner i sjælden grad at skabe festlige sammenkomster. Især ved juletid var der stemning, som beboerne på egnens plejehjem glædede sig til. Han havde altid gode og morsomme ting med i tasken, når kaffen var drukket og lysene tændt. Så var man tilbage ved barndomstidens jul.

Vi under Karl Lund en mere rolig tilværelse efter de mange år, hvor han i bogstaveligste forstand har ofret sig for børn, unge og ældre i pastoratet. Man kan betænke, at han har ydet en enorm arbejdsbyrde, når kirken og sognet har kaldt på ham. Men også familien har holdt for. Ved kirkedagene i Ansager og Stenderup samledes folk i præstegården, og så måtte Annelene tage sig af alt det praktiske.

Karl Lund skal betegnes som en personlighed, der brugte sig selv som en ideel formidler af kirkens budskab og en altid beredvillig tjener for det folkelige liv. Med stor tak for mange uvurderlige timer sammen håber jeg, at I fortsat må leve på troen på og håbet om, at ”end lever den gamle af dage”.

Holger Christensen, Skovlund

vist 1561 gange