mandag 7 nov 2016 - Ansager
Hvad sker der med bogbussen?
Modelfoto
Modelfoto Foto: Ginny Copyright
Serviceforringelse af biblioteksbetjening i Ansager / ændring af biblioteksbetjening.

For et par måneder siden opdagede jeg, at der var sket en ændring i biblioteksbetjeningen i Ansager. Fra at have besøg af bogbussen 2 gg. ugentlig, så får vi nu kun besøg af bussen 1 gg. ugentlig.

For det første synes jeg det er ærgerligt, at der atter sker en forringelse af biblioteksbetjeningen og for det andet syntes jeg det var underligt, jeg ikke havde hørt noget om forringelsen.

Jeg kontaktede derfor Niels Haahr, der gik videre til forvaltningen, hvorfra vi har fået følgende forklaring:

Den nye betjeningsplan med bogbussen blev politisk godkendt i maj 2016 på Kultur og Fritidsudvalgets møde. I sagsfremstillingen beskriver vi den nye betjeningsplan:

  • Steder som Ansager med to stop er blevet til et længere besøg.

Hermed er der mere tid på besøget til at formidle materialer. Helt konkret er vi nu i Ansager i 1x60 minutter om ugen mod før 2x40 minutter. Der bruges færre timer på den faste køreplan, hvilket frigiver timer til:

  • bookinger fra børnehaver og skoler
  • til Vi i naturen-arrangementer, vi har været til Åens dag i Hodde og til Karlsgårdedag i august og september
  • til by/sports/musikfester, vi har været i Næsbjerg som et forsøg i september og tilbød Mariefestivalen i Ansager at komme derud fredag aften med bussen pakket med musikrelaterede materialer. I det nye år tager vi kontakt til en lang række byfester for at komme ud til dem næste år, herunder Ansager.

Som supplement til biblioteksbussen kører vi nu hver torsdag en tur ud med reserverede materialer til de steder, der før har haft besøg af biblioteksbussen to gange ugentlig. I Ansager er det hos Min Købmand at man kan hente materialer. Derudover har vi i Ansager et depot på ældrecentret/plejehjemmet, et depot i børnehaven og 7 dagplejekasser.

På sigt er det planen at lade biblioteksbussen blive i Ansager natten over, så den fungerer som Åbent bibliotek ind til kl. 22 om aftenen. Vi laver et forsøg i Årre som vi evaluerer næste sommer. Forsøget er ikke sat i gang endnu, da der er nogle tekniske løsninger, der skal på plads.

Så langt så godt!

Det er jo en grundig orientering, som jeg synes har manglet.

Jeg har fået oplyst, at man i juni måned har udleveret ”slipper” i bogbussen med oplysning om ændringen – jeg har så ikke lige været i bogbussen i juni måned – ligesom flere andre!

Alt andet lige, så er ændringen i betjening via bogbussen endnu en forringelse af biblioteksservicen i Ansager= en nedgradering i Ansager, mens det ser ud til, at der kommer en opgradering i andre sammenlignelige bysamfund.

Jeg skriver dette indlæg efter aftale med Niels Haahr.

Kirsten Juul-Andersen

vist 823 gange  
Annonce

Udvalgte nyheder

juli
maj