torsdag 15 sep 2016 - Skovlund
Skovlund Varmeværk får nyt biomasseanlæg
Varmemester Karsten Kristensen
Varmemester Karsten Kristensen
Nyt biomasseanlæg og solvarmepaneler bidrager til bedre miljø og sikrer samtidig attraktive varmepriser

Skovlund Varmeværk har investeret 4,8 mill kr. i et nyt biomasseanlæg. Det forventes i følge varmester Karsten R. Kristensen at kunne lever 80% af det gennemsnitlige årlige forbrug i Skovlund. “De sidste 20% forventer vi, vores solpaneler kan levere” siger Karsten Kristensen. 

Han skynder sig at tilføje, at i tilfælde af spidsbelastninger kan man hurtigt tilslutte det gamle anlæg, som kører på naturgas. Ingen kommer til at fryse selv i en ekstra hård vinter.

Det gamle naturgasanlæg står klart og kan med kort varsel startes, så produktionen næsten kan fordobles.

Det nye anlæg, som årligt forventes at forbrænde ca. 6000  kubikmeter flis sikrer ikke blot, at en meget stor del af varmeproduktionen frem over bliver  CO2 neutral. Det bidrager også til en stærkt forbedret økonomi.

“Opvarmningen af et såkaldt standard-hus kostede i 2012 19.700 kr. årligt” oplyser Karsten Kristensen.”Vi har formået at nedbringe den pris til 13.900 kr. årligt - et fald på knap 30%, og vi forventer med det nye biomasseanlæg og med solvarmepanelerne at kunne fastholde den pris i en længere periode fremover. Dermed er vores andelshavere sikret fordelagtige priser også i fremtiden.”

Det nye kedelanlæg indvies officielt på lørdag den 17. september kl. 13.00 på Nørremarken 20 i Skovlund. Alle er velkomne til åbent hus fra kl. 12.30 til kl. 16.00. Efter den officielle indvielse vil Varmeværket være vært ved en gang suppe med tilhørende drikkevarer. 

Rud Larsen

vist 412 gange