tirsdag 6 sep 2016 - Ansager
Betalt med selve oplevelsen
Letlo Vin alias Max Carinelli fra Milano havde taget den lange tur fra Italien til Mariefestival
Letlo Vin alias Max Carinelli fra Milano havde taget den lange tur fra Italien til Mariefestival Foto: Mads Klitgaard Christensen
Letlo Vin er rejst fra Italien og optræder på Mariefestival, hvor han håndterer sin guitar med stor sjæl og indlevelse

Ved et cafébord i Mariehaven møder jeg den italienske musiker, som går under kunstnernavnet Letlo Vin (inspireret af Nick Caves ”Let love in”). I virkeligheden hedder han Max Carinelli og bor i Milano. Nu er han på Mariefestivalen, hvor vi satte os ned og snakkede om, hvad han lavede på denne festival i provinsen.

Til hverdag arbejder han på en skole i Italien, hvor eleverne lærer engelsk. I sin fritid nyder han at skrive sange, synge og spille guitar. Han startede med at spille musik som 13 årig, men for 4 år siden begyndte han på sit eget projekt. Efterfølgende har han leveret albummet ”Songs for takeda” og mere end 100 koncerter i Italien.

Max fortæller, at han er inspireret af europæisk rock og folkemusik. Han påpeger dog, at hans aggressive kropssprog til hans koncerter er stærkt inspireret af hans italienske baggrund. Han siger, at problemet med at optræde i Italien er, at rock og folk-genren ikke har et særlig bredt segment. ”Det er et meget indskrænket publikum. Det er derfor lettere at optræde i Europa, da min genre appellere mere til nordeuropæere end italienere”.

Men det er dog ikke grunden til, at han optræder på Mariefestival i disse dage. ”Jeg har en stor passion for musik. Man kan sige, at det er en hobby, som jeg anser for et arbejde” påpeger han og fortsætter: ”Jeg har arbejdet på, at blive anerkendt i Italien. Jeg bliver nu betalt for at spille i Italien, og de penge, som jeg tjener, de går til at indspille nye sange, eller kompensere for at optræde gratis i Europa. I Europa bliver jeg betalt med oplevelsen.” forklarer han afsluttende.

Mads Klitgaard Christensen

vist 784 gange