mandag 5 sep 2016 - Ansager
En begejstret Morten Remar
Morten Remar
Morten Remar Foto: PR
Sangstemmen bag hittet ”Jonathan” og tidligere medlem af bandet ”Back to Back”, Morten Remar spillede på Optimisten lørdag kl 13:00.

Jeg talte med hovedpersonen selv efterfølgende, som var meget begejstret over festivalen. Men hvad laver en mand, med så stor en karriere bag sig, her på Mariefestivalen?

Tidligere har sangeren optrådt et par gange på en af festivalens større scener, Mariehaven. Byen tiltalte ham så positivt, at han vidste han måtte komme igen. ”Jeg havde optrådt i Mariehaven to gange, og jeg syntes det var så fedt. Jeg henvendte mig til Helge Engelbrecht og spurgte, om jeg ikke måtte komme”. Festivalens arrangør, Helge Engelbrecht tog med glæde imod forslaget, og Morten Remar fik glæden af at spille på Mariefestivalen.

Selvom Morten Remar har haft en lang karriere bag sig, var hans band uden af syne, da han optrådte. ”Mit eget band kunne desværre ikke spille, så jeg måtte låne et af de andre bands”. Men selvom de ikke havde spillet sammen før, så imponerede de ham så sandelig. ”Vi øvede én gang, og så kunne de det bare. De må være nogen af de dygtigste jeg har spillet med.”

Musikmiljøet og den melodiske folkemusik tiltalte ham meget. ”De unge kunstnere er inspirerende” fortæller Morten Remar, og forklarer, at deres måde er meget atypisk, og at de favner publikum på deres egen måde. ”Det ligger i deres DNA” siger han.

Mortens indtryk af festivalen er meget positivt. Han lagde især mærke til, at fællesskabet var med til at løfte det positive indtryk. ”Jeg er lidt misundelig over, at denne slags festivaler ikke finder sted i min egen hjemby, Espergærde” udtrykker han afsluttende.

Mads Klitgaard Christensen

vist 1468 gange