tirsdag 30 aug 2016 - Ansager
Fælles skoleevent til Mariefestival
I år skal børnene ikke bare underholdes. De skal selv underholde og have det enormt skægt på dette års Mariefestival.
I år skal børnene ikke bare underholdes. De skal selv underholde og have det enormt skægt på dette års Mariefestival. Foto: Bent Haahr
Ansager Skole og Skovlund Friskole laver fælles event til Mariefestivalen

Det er første gang, børnene er direkte involverede i Mariefestivalen, men det bliver forhåbentligt ikke sidste gang. Andre arbejder på at lave en egentlig børnefestival på et andet tidspunkt, men vi har i Mariefestivalen også ønsket at lave et eller andet med børnene.

I al sin korthed har skolerne samlet deres elever fra 0.-9. klasse i en skøn forening. Der bliver fest og farver, sang og musik.

Børnene samles på Torvet (ved Dansetten) lørdag den 3. september kl. 10.45 og går i optog over til Torvescenen, hvor de vil underholde en halv times tid med stemningsfulde og glade sange. Herefter holder MARIE-toget klar til at lede alle børnene ned gennem Søndergade, over Kræmmermarkedet til Grødevej og banestien op til Vikingelejren, hvor de vil synge og danse. Herefter kan man jo godt trænge til en forfriskning, og så er det jo dejligt, at Morten Eriksen fra Daglig Brugsen Ansager har pakket en godtepose til hvert barn med lidt vådt og tørt til ganen.

- Vi har valgt i år at gøre det enkelt, så alle kan være med, og vi håber, det kan blive en tradition fremover, at skolerne kan samarbejde om denne fælles oplevelse!, siger festivalens projektleder Martha Voss. Det har været rigtigt sjovt at medvirke i planlægningen med tre engagerede og inspirerende lærere fra de to skoler, Sonya Christie fra Ansager skole og Anne Lis Brodersen samt Susanne Zacho fra Skovlund Friskole.

Det er et presset program at starte op efter sommerferien for et par uger siden, og så lige gøre klar til festival, men mon ikke ungerne fra vores område er seje nok til at tage det helt professionelt?

Karsten Madsen

vist 1333 gange