torsdag 22 sep 2016 - Ansager
Oprensning efter de gamle lysmaster
Niels Haahr Larsen glæder sig over at sagen er afsluttet på en pæn måde. Ole Petersen ville helst stå bag ved kameraet og er derfor ikke synlig på billedet
Niels Haahr Larsen glæder sig over at sagen er afsluttet på en pæn måde. Ole Petersen ville helst stå bag ved kameraet og er derfor ikke synlig på billedet Foto: Karsten Madsen
Ved udskiftning af gadebelysningen i Ansager til nye LED lamper, fik affaldet fra de gamle lamper lov at ligge

Det ærgrede Ole Petersen hver gang, han kørte forbi Åvænget lige ved "Skomagerens Have", at se affaldet efter de nedtagne lysmaster blive liggende. Der lå ituslåede armaturer og smadrede lysstofrør, som efterhånden blev dækket af opvoksende skvalderkål. Det knaste i det knuste glas, når man nærmede sig området. Ikke rart for hverken børnefødder eller hundepoter tænkte Ole Petersen.

Ole Petersen kontaktede Varde Kommune for at høre, hvordan planerne var med at få fjernet affaldet, og om det var kommunen eller firmaet, som nedtog de gamle master, der ville rydde op.

Ole Petersen vandt i første omgang ikke lydhørhed, for at det overhovedet var nødvendigt at rydde op.

- Det kan ikke være rigtig, at vi som borgere pænt skal aflevere vort affald sorteret på miljøstationen, og Kommunen så giver andre lov til bare at smide det på jorden, tænkte Ole Petersen.

Andre afdelinger i Kommunen blev kontaktet, og den lokale politiker Niels Haahr Larsen blev inddraget i det, der nu var blevet en "sag" for Ole Petersen. Der blev taget billeder af affaldet som dokumentation.

Pludselig skete der noget. Kommunens miljøafdeling havde fået kendskab til sagen, og så blev der handlet og det meget hurtigt. Få timer efter kom en gravemaskine og fjernede al affald og jorden blev gravet væk i 10 cm dybde fra hele området. Der blev derefter kørt helt nyt muld på. Firmaet, som skiftede lamperne, havde endelig ryddet op efter sig.

Niels Haahr Larsen og Ole Petersen mødtes på stedet for at inspicere området efter oprensningen. De kunne begge glæde sig over en god udgang på sagen.

Karsten Madsen

vist 1538 gange