tirsdag 16 aug 2016 - Skovlund
Skovlund Friskole etablerer sig
Skoleleder Jette Bech Mathiesen mener, at det mest karakteriserende for Skovlund Friskole er de ansattes engagement.
Skoleleder Jette Bech Mathiesen mener, at det mest karakteriserende for Skovlund Friskole er de ansattes engagement. Foto: Din Lokale Ugeavis
Efter fem stabile år med elevfremgang er Skovlund Friskole blevet en faktor i lokalmiljøet, som folk tør flytte efter.

Det er ofte forbundet med usikkerhed, når man bygger en friskole på ruinerne af en lukket folkeskole. Kan mine børn stadig gå i skolen om fem år? Ender vi med at bo i en by uden skole? I Skovlunds tilfælde er de bange anelser over de seneste fem år efterhånden blevet manet i jorden.

- Der starter 87 her efter sommerferien hvilket er en fremgang fra sidste år, fortæller skoleder af Skovlund Friskole, Jette Bech Mathiesen.

- Og lige med undtagelse af et enkelt dyk, har fremgangen i antallet af elever været konstant de fem år, vi har eksisteret, uddyber hun.

Stabilitet og vækst

Selv om fremgangen ikke er massiv, er den konstant.

- Der kommer løbende nye elever til. Og vi mærker på næsten alle klassetrin, at de har fået nye klassekammerater, siger Jette.

- Det skyldes, at der er flyttet mange familier til Skovlund de sidste halvandet år, samtidig med at vores opland er vokset i takt med, at vi klarer os godt og folk begynder at kende os, siger hun.

Fyldte klasser

Faktisk går det så godt for Skovlund Friskole, at enkelte klasser melder fuldt hus.

- I sjette klasse er der 17 elever, og det er maksimum. Samtidig er der startet 12 i børnehaveklassen og vi har en stor niende klasse på 14 elever, så vi er faktisk ved at have et positivt problem nogle steder, fortæller Jette Bech Mathiesen.

- Derfor er det også en god idé for forældre, der gerne vil have deres børn i Skovlund Friskole, at de begynder at overveje at indskrive deres børn i godt tid, opfordrer hun.

Plads til udvikling

Elevfremgangen, samt en uændret stab af ansatte, giver plads til udvikling.

- Det giver ro og en god stabilitet i forhold til økonomi og lokalsamfunder, siger hun.

- Og så er der plads til udvikling. Vi kan forny os og efteruddanne, og har haft overskud til at blive en såkaldt digital eliteskole, hvor der er digitale platforme til alle fag og alle klassetrin, forklarer hun.

Din Lokale Ugeavis, janus@dinlokaleugeavis.dk

vist 1382 gange