torsdag 5 maj 2016 - Ansager
Konfirmation i Ansager 2016
Efter konfirmation sendte alle konfirmander balloner til vejrs med små sedler
Efter konfirmation sendte alle konfirmander balloner til vejrs med små sedler Foto: Karsten Madsen
Både for præsten og for konfirmanderne var det deres første konfirmation

Ikke bare for konfirmanderne er det en særlig dag. Også for præsten, Trine Lydeking Taylor, er dagen noget ganske særligt, da det er hendes første konfirmation.

- Og jeg har nydt dagen, se bare den glæde der stråler ud af konfirmanderne lige nu.

Da konfirmationsundervisningen begyndte, var det det stadig usikkert, om Trine fik lov at følge konfirmanderne hele vejen, da hun var ansat som vikar. Senere har hun søgt stillingen og er nu fastansat sognepræst.

I forløbet er Trine kommet tæt på de unge. De har været yderst åbne og tillidsfulde og er altid gået med på nye ideer uden at tøve.

- De har også brugt mig til at spørge om meget af det, der ikke falder naturligt at spørge sine forældre om, forklarer Trine.

- Jeg er blevet mindet om, hvordan verden ser ud, når man er ung, hvilke bekymringer man har i den alder, og om hvordan helt andre ting tillægges stor vægt. Fx var nogle af pigerne meget nervøse for at falde i kirken. Hele deres verden ville falde i grus, mente de. Der kunne jeg berolige og fortælle, at de bare skulle rejse dig igen, for andre end dem selv havde det ikke den store betydning.

For de unge er konfirmationsforberedelserne ofte det første møde med kirken, hvor de møder og lærer et menneske at kende. Trine håber, hun har vist dem, at kirken ikke er grå og gammel, men frisk og nytænkende og at den er der for alle.

- Og jeg mener virkelig alle, tilføjer Trine.

- Tak til konfirmander og forældre for den tillid I viste mig. At jeg fik lov at følge de to hold. Det er nogle dejlige unge. Det lover godt for fremtiden, slutter Trine.

Trines dag er faktisk ikke til ende endnu. En dag ved konfirmandundervisningen fortalte hun, at præsten i gamle dage skulle med til alle konfirmandernes fester. Den blev hurtigt grebet at et par stykker, som mente, det kunne være ganske hyggeligt, hvis Trine kom på besøg. Så nu glæder hun sig til at komme rundt og besøge 10 fester, hvor hun er inviteret.

Karsten Madsen

Se video: Balloner sendes til vejrs

vist 1868 gange