lørdag 30 apr 2016 - Ansager
Nyt fra projektet Ridestier
Skovkort med ridestien markeret med en rød linje
Skovkort med ridestien markeret med en rød linje Foto: Martha Voss
Ridesti på vej i udkanten af skoven ved stadion

Som tidligere omtalt er der oprettet en projektgruppe med det formål at kortlægge og anlægge ridestier i området Ansager - Skovlund. I onsdags havde vi sat Mette Bækgaard Johnsen fra Varde Kommune stævne i Stadionskoven - som rettelig hedder Ansager Kommuneplantage - og snakkede muligheder og begrænsninger i anlæg af en ridesti i skoven. Vi var en gruppe fra ridestiprojektet samt to fra Ansager Mountainbikeklub.

Vi var fra starten enige om, at stien skulle have sit eget spor med så få krydsninger med de andre stier som muligt. Endvidere behøver ridestien ikke være funderet med belægning osv. I første omgang prøver vi simpelthen at rydde en vej og markere den. Enkelte steder er der behov for at smide noget stabilgrus, hvor der er blødt.

Stien kommer til at gå i udkanten af skoven, se den røde streg på vedlagte billede af kort over skoven. Det er krøllet, fordi det var med rundt i regnen

Vi aftalte, at ridestien IKKE skal være i den ende, hvor spejdere og dagplejebørn færdes mellem spejderhus og legepladsen. I stedet kan man ride ind i skoven fra Kanalvej samt fra Grødevej. Se kortet.

Det næste bliver at vi tager i skoven og markerer, hvor stien skal gå, dette clearer vi af med Mette fra kommunen, og så kan alle hestefolk i omegnen godt finde grensakse m.m. frem, for så skal der arbejdes med at rydde stien, som så bliver markeret med et piktogram, ligesom de andre stier.

For en ordens skyld kan vi da lige sige, at man godt må ride på stien langs den gamle kanal fra Stemmeværkspladsen ud til Grødevej. Men vær søde og rid ude i kanten af vejen, så vi ikke ødelægger de jævne spor, hvor gående, cykler og barnevogne færdes. Der kommer også skilte op her.

Der kommer mere info senere, og vi har en ambition om at få markeret stierne på kort i en folder, som man kan tage med i lommen på tur.

Martha Voss, på vegne af projektgruppen.

vist 1112 gange