onsdag 6 apr 2016 - Varde
Vi læser litteratur i naturen
Biblioteket i Varde vil anskaffer et cyklende bibliotek og cykle ud i naturen med bøger
Biblioteket i Varde vil anskaffer et cyklende bibliotek og cykle ud i naturen med bøger Foto: Ove Nørager-Nielsen
Varde Bibliotek er nu klar til at cykle bøger ud til borgerne på nye steder i naturen.

Vi kender biblioteket som et fysisk hus, vi kan låne bøger i eller som en digital platform til materialelån og -søgning. Inden sommeren får biblioteket også en helt ny form, når det kommer cyklende ud til borgerne i naturen. Varde Bibliotek vil anskaffe en cykel, der er indrettet som et minibibliotek. Med den kan de cykle ud til arrangementer eller ud i naturen, hvor det også vil være oplagt at give borgerne en læseoplevelse.

Bibliotekschef Karsten Rimmer Larsen fortæller, at biblioteket løbende arbejder med nye måder at gøre bibliotekets tilbud kendte for borgerne. Cykelbiblioteket er netop et tiltag, så de kan komme ud på nye steder og forhåbentlig være med til at give flere borgere gode læseoplevelser.

- Fremover vil borgerne så også kunne møde biblioteket på skønne steder ude i naturen, der hvor du ikke lige havde set det komme. Så kan du fx blive inspireret med en god bog på en bænk langs åen eller under trækronerne i skoven, fortæller kommunens visionspilot Kirstine Gottlieb.

- Det nye tiltag passer også godt med at Varde Kommune var årets cykelkommune i 2015. Vi viser at vi stadig tænker nye kreative løsninger omkring brug af cyklen og brug af naturen. Det er et spændende og originalt tiltag, som jeg er sikker på, at mange vil tage rigtig godt imod. Det er nyt at biblioteket kan cykle ud i naturen og inspirere borgere til lækre læseoplevelser også der hvor vinden blæser og fuglene synger, slutter Kirstine Gottlieb.

Biblioteket går hurtigt i gang med at anskaffe og indrette cyklen, så den vil være en del af sommerbiblioteket i kystbyerne. Derudover vil cyklen være med i de store markeringer af kommunens vision. Fx ved fejring af nationalparkdagen den 22. maj, ved Varde Å dag i august og ved Karlsgårdedag i september.

Karsten Madsen

Fakta:

  • Økonomi- og Erhvervsudvalget har givet 30.000 kr. til anskaffelse af bibliotekscyklen
  • Varde Bibliotek bidrager med 10.000 kr. til anskaffelsen samt står for bemanding og den løbende drift
  • Bibliotekscyklen kommer i brug inden sommeren 2016
vist 446 gange