mandag 7 mar 2016 - Ansager
Et godt sted at bo - også for demente
Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde besøgte i formiddag Ansager Plejecenter.
Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde besøgte i formiddag Ansager Plejecenter. Foto: Karsten Madsen
Kan vi skabe et demensvenligt lokalsamfund i Ansager og Skovlund?

Det bliver nu forsøgt, idet området omkring Ansager Plejecenter af Varde Kommune er udvalgt til at køre et pilotprojekt, der netop skal skabe bedre vilkår for demensramte og deres pårørende.

Derfor var det også Ansager Plejecenter, som Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde besøgte mandag formiddag på sin tur rundt i landet. Her havde hun samtaler med en gruppe lokale borgere, der er ramt af demens, samt en række pårørende. Erfaringerne fra mødet skal bruges i forbindelse med en kommende national demenshandlingsplan.

- Jeg har hørt stærke beretninger og tager konstruktive ideer med hjem, udtalte ministeren efter mødet.

Karin Nielsen fra Skovlund-Ansager udviklingsråd glæder sig over at rådet er med i pilotprojektet.

- Vi vil fremme det gode liv i Ansager, så det er helt naturligt at udviklingsrådet støtter op om projektet. Også musikken, som vi satser på i byen, kan være et godt værktøj til et bedre liv som dement, fortalte Karin Nielsen og glædede sig til at komme igang med arbejdet.

Niels Haahr Larsen (V) var stolt over, at det netop var Ansager Plejecenter, der fik besøg af ministeren. Han ser det som et vigtigt signal, der lokalt kan gavne indsatsen for de demente fremover.

- Varde Kommune er med i en alliance af 6 kommuner, som vil gøre en ekstra indsats for de demente. Her er vi i godt selskab med kommuner som Århus og Alborg, forklarede Niels Haahr Larsen og fortsatte:

- Jeg var med kommunen i Skotland sidste år for at se, hvordan andre håndterede udfordringen. Her besøgte vi en mindre by, hvor hele byen tog fat om at skabe gode vilkår for demente. Det var noget af en øjenåbner. Vi må kunne gøre noget tilsvarende.

Karsten Madsen

vist 2354 gange