torsdag 3 mar 2016 - Vardekommune
Alle skolebørn i Varde Kommune skal i naturskole
Varde Kommune sender alle skolebørn i naturskole
Varde Kommune sender alle skolebørn i naturskole Foto: highwaystarz Copyright
De første skolebørn i Varde Kommune tager i denne uge hul på et nyt, innovativt undervisningskoncept

"Vi i Naturskolen". Det er navnet på det nye koncept, som bliver obligatorisk for alle skoleelever indtil 8. klasse samt for de ældste børnehavebørn i Varde Kommune.

Med konceptet forenes et ønske om at styrke elevernes tilhørsforhold til lokalområdet med både nationale og lokale læringsmål inden for historie og naturfag.

På den måde vil det nye undervisningskoncept være med til at understøtte Varde Kommunes vision ”Vi i Naturen”, som handler om det gode liv i Varde Kommunes rige natur.

Vi i Naturskolen gør brug af en række virkningsfulde læringsmetoder, som også inkluderer sundhed og bevægelse. Fx åben skole, hvor eleverne bliver rykket ud af deres sædvanlige rammer og skal arbejde uden for klasseværelset.

Eleverne vil fx skulle løse opgaver i naturen eller på genbrugspladsen, hvor eleverne lærer at passe på naturen ved at blive klogere på sammenhængen mellem fremstilling, forbrug og genbrug af materialer.

Karsten Madsen

Fakta

  • Vi i Naturskolen består af en række undervisningspakker, der bliver udviklet i samarbejde med eksterne udbydere, herunder Museet for Varde By og Omegn, DIN Forsyning og NaturKulturVarde
  • Der bliver udviklet undervisningspakker til hvert klassetrin, herunder en valgfri del til brug i 9. og 10. klasse.
  • Variationen i undervisningspakkerne sikrer, at eleverne gennem deres skoleforløb får et godt kendskab til deres lokalområde på en måde, så der samtidigt opnås styrket faglighed inden for især historie og naturfag.
  • Sundhed er også et gennemgående tema i alle aktiviteter.
  • Vi i Naturskolen implementeres trinvist fra 2016.
  • I denne uge har de første børnehavebørn besøgt Nymindegab Museum for at lære om gamle dage, mens 5. klasserne dyster mod hinanden i Naturfagsmaraton i Lykkegårdshallen.
vist 532 gange