fredag 26 feb 2016 - Ansager
Vikinger besøger børnehaven Naturligvis
Vikinger på besøg i børnehaven "Naturligvis" i Ansager
Vikinger på besøg i børnehaven "Naturligvis" i Ansager Foto: Privat
I børnehaven arbejder vi for tiden med temaet "vikinger", og hvad er så mere naturligt end at invitere et par rigtige vikinger på besøg

Bente og Johannes er to lokale vikinger, og de ville meget gerne komme på besøg og vise og fortælle om vikingelivet.

60 børn sad spændte og klar i børnehaven onsdag den 24. februar og ventede på, hvordan vikingerne ville se ud, og hvad de kunne fortælle.

De to vikinger var så smukke i deres vikingetøj, at alle børneøjne automatisk var rettet på de to mennesker, som på en dejlig rolig måde fortalte om, hvordan deres tøj var lavet, og hvorfor de så ud som de gjorde. To af børnene var så heldige, at de fik børnevikingetøj på, så Laura og Sebastian lignede to pragtfulde vikingebørn.

Bente og Johannes havde også andre ting med, såsom sjove fåreskind, en hjemmelavede vikingelampe, en hjemmesnittet gaffel og en flot suppeske, et kohorn til at råbe i og et pudset kohorn til at drikke af, dolke, nøgler, tasker, ræveskind og andre vikingeting.

Børnene sad i tre kvarter og var fuldstændig optaget af de to gæster og al den viden de havde - imponerende!

Der var for det meste helt stille. Der kom også børnespørgsmål af og til, og selvfølgelig fik de svar på alt det, de spurgte om.

Der blev leget vikingelege, såsom hvilket får kom hurtigst frem på den anden side. Fåret var et barn med et fåreskind på ryggen. Vi prøvede også en ”hive-i-en-pind” leg. Vikingerne plejede at smøre sådan en pind ind i fedt, før de skulle hive, og se hvem der var stærkest. Det gjorde vi altså ikke lige i onsdags.

Da Bente og Johannes havde fortalt en hel masse, fik børnene lov til at kigge og røre ved alle de medbragte vikingeting. Det var også spændende og børnene var gode til at behandle tingene respektfuldt! Klenodierne skulle jo nødigt gå i stykker.

Det blev en fantastisk dejlig formiddag i børnehaven ”Naturligvis” og jeg tror børnene vil huske dette vikingebesøg af Bente og Johannes i laaaaang tid.

Så, tusinde tak til vores gæster!

Lia de Sain, på vegne af børnene og personale af børnehaven ”Naturligvis”

P.S. Vi er inviteret til at besøge vikingerne i deres telt, når der er Mariefestival i Ansager til september, så det glæder vi os alle meget til!

vist 1207 gange