torsdag 18 feb 2016 - Sydvestjylland
Sydvestjylland et hit hos tyske turister
Sydvestjylland oplever et boom i tyske overnatninger, som her i Blåvand
Sydvestjylland oplever et boom i tyske overnatninger, som her i Blåvand Foto: Karsten Madsen
Besøg fra tyske turister boomer i Sydvestjylland, og i 2015 tog Danmark for første gang i mange år markedsandele fra de tyske kyster.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort tallene for feriehusovernatninger for hele 2015. De viser en fremgang i tyske overnatninger på hele 8 % i forhold til 2014. Det svarer til 817.000 flere overnatninger i 2015. Fremgangen alene i de fire sydvestjyske kommuner skønnes at være på mindst 300.000 overnatninger.

Resultat af kampagne

Sydvestjylland har i 2015 engageret sig stærkt i markedsføringen i Tyskland, hvor Vestkysten er samlet under paraplyen "Die Dänische Nordsee". Målinger på kampagnens mange elementer har over hele linjen været meget stærk.

Ny konkurrent i egen baghave

Hos tyskerne er der lige nu en trend i retning af trygge, nordlige destinationer med stor naturværdi. Danmark konkurrerer derfor efter murens fald i stigende grad med Tysklands egen Østersøkyst i det tidligere Østtyskland.

Seneste tal for overnatninger ved den tyske Østersøkyst viser en vækst på mellem 2,1 og 2,7% fra 2014 til 2015, hvilket er mere end 4 procentpoint lavere end væksten i Danmark.

- Sydvestjylland konkurrerer kun i beskeden grad med Sverige, Norge eller de varme lande om tyskernes gunst. Den store konkurrent er de tyske kyster. Derfor er det en særlig glæde at iagttage, at Sydvestjylland og Danmark tager markedsandele fra tyske kyster," siger Lars Ramme Nielsen, Markedschef hos VisitDenmark i Tyskland.

Udviklingen fortsætter i 2016

Også for 2016 ser det lovende ud. Allerede nu har tyske turister booket 157.000 uger i danske feriehuse, og det er godt 20 % flere end på samme tidspunkt sidste år. Den gode prognose falder sammen med, at markedsføringen af "Die Dänische Nordsee" i 2016 er den største kampagne gennemført på det tyske marked nogensinde.

Karsten Madsen

vist 330 gange