torsdag 18 feb 2016 - Skovlund
Årsmøde i Skovlund Sognearkiv
Årsmøde og generalforsamling Skovlund Kulturhus, Solbakken 2b, Skovlund, onsdag den 2. marts kl. 19.00.

Skovlund sognearkiv har udsendt sit årsskrift for 2015. Det indeholder bl.a. to artikler skrevet af ”skovlundere”:

  • Kirstine Pedersen (Stinne Lillely) skriver om sin barndom i huset ”nær ved grænsen til Hoddeskov”. Hun var en begavet og meget skrivende kvinde, som i mange år udgjorde rengøringspersonalet ved Skovlund skole.

    Hun gik til præst hos pastor Husum (på forsiden af heftet). Hun husker mange festlige timer hos ham. Han havde sin hvide hest, Ole, forspændt en gig, som han kørte til Ansager og Stenderup kirker i.
  • Lillian Møller Thomsen (datter af afdøde Klara og Ejner Møller, Lærkeholt), fortæller om sin barndom i efterkrigsårene med varemangel og rationeringer. Hun blev uddannet i en brugsforening ved Vorbasse og vendte tilbage til Skovlund Brugsforening i 1963.

    Vores lille samfund, som Lærkeholt var, er et typisk billede på tiden efter 2. verdenskrig Gårdene lå tæt, skriver hun, og alle fik deres udkomme der. Det var her, man boede og arbejdede, og i Skovlund var der stort set alle de butikker, man havde brug for.

Ved årsmødet onsdag den 2. marts fortæller Lillian Møller Thomsen videre om flere af sine erindringer. I forbindelse med årsmødet afholder Skovlund Sognearkivs Venner generalforsamling.

Holger Christensen, Skovlund Sognearkiv

vist 416 gange