søndag 7 feb 2016 - Ansager
Udlært Klejnsmed med 12 i snit
Jonas Wulff Povlsen med sit stolen, som er hans svendestykke. Stolen skal senere polstres og betrækkes.
Jonas Wulff Povlsen med sit stolen, som er hans svendestykke. Stolen skal senere polstres og betrækkes. Foto: Privat
Jonas Wulff Povlsen (22) fra Ansager kan nu kalde sig klejnsmed. Eksamen er bestået med et gennemsnit på 12

Som optakt til den afsluttende svendeprøve, har Jonas de sidste 5 uger på skolen arbejdet først med at designe og projektere og siden udføre sin ide i praksis. Resultatet blev bedømt på design, kreativitet, kvalitet og tegninger - sammenlagt blev det til et flot 12-tal.

Jonas fik smag for faget efter et praktikophold fra skolen i Ansager. Han var efter praktikugen ikke i tvivl om, hvad han ville uddanne sig til og fik først en læreplads hos Mads Østergaard i Filskov og senere hos Prima-vent. Hans læreplads har dog ikke har en ledig stilling til den nyuddannede svend. Med eksamensresultatet i ryggen har Jonas dog uden problemer og efter en yderst kort jobsamtale fået nyt arbejde hos Omme Lift.

Jonas går hver dag efter arbejde i motionscenter for at styrke ryggen. Der er mange tunge løft i faget, og da han begyndte at kunne mærke det i ryggen, indførte han forebyggende den daglige rutine.

Planerne for fremtiden er lagt. Jonas vil til USA, hvor hans kæreste Jennifer bor. De rejser nu ofte frem og tilbage og er en måned hos hinanden, men når der er skaffet penge nok, flytter Jonas til USA for at videreuddanne sig.

Jonas er i øvrigt barnebarn til Lause (Laurids Toft Larsen), for at slå familierelationerne fast.

Karsten Madsen

vist 1011 gange  
Annonce