fredag 29 jan 2016 - Skovlund
Skoletrætte unge får nyt mod i Skovlund
UngeCamp på Skovlund Efterskole mens skolens elever er i Sydafrika
UngeCamp på Skovlund Efterskole mens skolens elever er i Sydafrika Foto: Karsten Madsen
Lørdag flytter 25 unge, som har misted motivationen til at gå i skole, ind på Skovlund Efterskole

Varde Kommune gør med campen en ekstraordinær indsats for de udfordrede drenge, der alle går i 7-9 klasse og kommer fra hele Varde Kommune. De unge skal være på Efterskolen de næste to uger, mens skolens egne elever er på tur til Sydafrika.

UngeCampen er landets første eksempel på en kommune, der ved hjælp af en særskilt læringslejr vil hjælpe de drenge, der halter betydeligt efter i skolen.

På UngeCampen, vil de opleve nye vinkler på det at lære. Tidligere har Varde Kommune med stor succes afholdt en DrengeCamp for lidt yngre elever, hvor lignende metoder blev taget i brug.

Lederen af UngeCampen, Anne Mette Hede Jensen, siger om forløbet:

- Det bliver en fantastisk læringsrejse at skulle på sammen med drengene. De har masser af potentiale og gåpåmod og har taget et modigt valg om at gøre en forskel for sig selv. Teamet og jeg glæder os helt vildt, og vi er klar med masser af fede oplevelser og til at sætte fokus på læring ved hjælp af drengenes egne styrker.

- Resultaterne fra DrengeCampen viste os, at drengene ved hjælp af en koncentreret indsats og nye perspektiver på læring på kun to uger er i stand til at flytte sig flere år læringsmæssigt.

Karsten Madsen

Fakta

  • Den to uger lange UngeCamp i Varde Kommune skal give en gruppe teenagedrenge, der halter efter i skolen, et nyt blik på læring og hjælpe dem til at vende op og ned på deres fremtid
  • UngeCampen finder sted fra lørdag d. 30. januar til fredag d. 12. februar på Skovlund Efterskole
  • Man kan læse mere på: www.ungecampen.nu