lørdag 23 jan 2016 - Ansager
Overvejer du at bygge hus
- nu er der mulighed for billig grund i Ansager.

Varde kommune vedtog sidst på året 2015 at udbyde en række parcelhus- og erhversgrunde i hele Varde kommune for højeste bud uden mindstepris. Denne mulighed er også gældende for grunde i Ansager.

For at booste salg af grunde og samtidig ivæksætte en sammenhængende bosætnings­kampagne er en gruppe med 13 lokale gået sammen. Gruppen består af følgende: Anette Jensen, Anne-Mette Vester Svingholm, Anita Andersen, Dorte Hansen, Elise Saxild Kristensen, Jan Pedersen, Kit Bak, Lars Emborg, Lene Rotvig Uldbæk, Lilian Hinsch, Majken Veloso Klausen, Stine Hansen og Ulla Dahlmann.

Gruppen mødtes første gang i Byens Hus (Arkivet) mandag d. 18.01.16 til en 4 timers workshop.

Selve workshoppen blev afholdt i samarbejde med Varde kommune, hvor Stener Glamann fra Firmaet Tankegang var en kompetent og inspirerende ord- og processtyrer.

Det overordnede formål med workshoppen var, at vi sammen blev tydelige og skarpe på, hvad det særlige og bedste er ved Ansager.

Et virkemiddel til at få snakken i gang var brugen af fortælling igennem legetøj. Her blev en mini container til fortællingen om, at ”vi smider fordomme i skraldespanden” - og at vi står sammen om en ren by for os selv og de mange besøgende. Eller de to grise, der blev til økogris og discogris; symboler på mangfoldigheden i byen, hvor naturen er lige omkring os. Byen og området byder på mange muligheder, hvor vi spænder vidt, lige fra amatørniveau til professionel.

Aftenen bar præg af et stor engagement, snakken gik livligt, vi blev lettere provokerede, og tankerne var undervejs dybe.

De gennemgående ord fra aftenen var: En dynamisk by, hvor musikken er med til at skabe liv og glæde, teater og kreativitet, plads til mangfoldighed, skøn natur, god beliggenhed i forhold til større byer, og et rigt og bredt foreningsliv, hvor alle kan være aktive, uanset alder og interesseområde.

Planen er nu, at der, ud fra workshoppens input, laves en handleplan, hvorefter gruppen indenfor den næste måneds tid mødes med henblik på at igangsætte konkrete aktiviteter.

Indtil da ... Er du interesseret i køb af grund - Se denne uges ugeavis Ansager-Helle eller gå ind på Varde kommunes hjemmeside: www.varde.kommune

Bosætningsgruppen

vist 2073 gange