torsdag 21 jan 2016 - Stenderup
Forslag til redning af Stenderup Skole
Stenderup Skole kan blive afdeling af Sønder Skole i Grindsted
Stenderup Skole kan blive afdeling af Sønder Skole i Grindsted Foto: stenderupskole.dk
Stenderup Skole kan blive en afdeling til Søndre Skole med eget skoledistrikt

Fremtiden for Stenderup Skole kan sikres ved at gøre skolen til en afdeling af Søndre Skole, lyder der i et fælles forslag fra Skolebestyrelsen på Stenderup Skole, Børne- og Kulturudvalgsformand Klara Lyskjær Noer og Borgmester Ib Kristensen.

Skolebestyrelsen for Stenderup Skole har gennem det seneste år arbejdet med at sikre en fremtid for byens skole, efter at elevtallet i foråret 2015 ramte et niveau, der bevæger sig på grænsen for økonomisk og pædagogisk bæredygtighed.

- Vi har i bestyrelsen og i en nedsat arbejdsgruppe haft en god dialog i lokalsamfundet om, hvad vi kan gøre for at sikre det bedst mulig tilbud til vores børn. Vi har også kigget på de gode eksempler andre steder. Og ser man på mulighederne i et helhedsperspektiv er vi sikre på, at den foreslåede løsning med Søndre Skole, er den bedste måde at sikre, der fortsat er et samlet tilbud med skole fra 0. til 6. årgang sammen med Børnehaven og SFOen Regnbuen, siger Knud Husum, der er formand for Skolebestyrelsen på Stenderup Skole.

Knud Husum understreger, at det kun er et forslag og lægger op til en åben proces og dialog med forældre og lokalsamfund i Stenderup.

Karsten Madsen

Fakta: Elevtalsudvikling Stenderup Skole

Antal elever 2015/16 0-6.kl: 79
Forventet antal elever 2016/17 0-6.kl.: 73

Skolen har landsbyordning, hvilket betyder at børnehave, SFO og skole drives sammen. Skolen er et-sporet med elever i 0.-6. klasse.

vist 617 gange