mandag 21 dec 2015 - Ansager
Ansager Syngepiger
Stine Klingsten, Stine Hansen, Gitte Degn Hansen, Pianist Sara Egebjerg Jensen, Trine Nyborg Mikkelsen og Tenna Lyng Madsen
Stine Klingsten, Stine Hansen, Gitte Degn Hansen, Pianist Sara Egebjerg Jensen, Trine Nyborg Mikkelsen og Tenna Lyng Madsen Foto: Pressefoto
Vi oplevede dem første gang på til Mariefestival 2015, hvor de med sang og godt humør fortryllede publikum på Torvescenen

Vi følger op på, hvordan er det gået syngepigerne efter Mariefestivalen og hvor idéen til den farverige gruppe kom fra.

Syngepigerne opstod faktisk ved lidt af en tilfældighed, fortæller syngepigen Trine Mikkelsen:

- Stine Hansen og jeg besøger hvert år Jelling Festivalen, og vi blev her grebet af den stemning og fest, som 5 modne kvinder i syngepige genren hvert år leverer på festivalen. Vi blev i lettere beruset tilstand enige om, at vi måtte kunne gøre dem kunsten efter.

- Det var kort før Mariefestival og Stine Hansen, som også er med til at arrangere Mariefestival i Ansager, tog kort efter initiativ til, at vi skulle være en del af programmet i 2015. Først var vi 8, men da det nu var blevet alvor, blev vi hurtigt halveret til 4. Tilbage var Stine Hansen, Gitte Degn Hansen, Tenna Lyng Madsen og jeg. Men vi havde heller ingen musiker, og tiden var knap. I sidste øjeblik trådte Sara Egebjerg Jensen til med sit Keyboard, og Stine Klingsten med sin erfaring og gode stemme. Vi var et komplet hold og kunne søsætte projektet.

- Vi havde rigtig travlt, men det lykkedes os at mødes, udvælge og øve de sange vi skulle optræde med hele tre gange inden det for alvor gik løs. Vi var godt nervøse, og forventningerne var helt i bund lige inden, vi skulle på scenen søndag formiddag til Mariefestivalen.

- Vi kom ind på scenen og blev blæst bagover af den modtagelse, vi fik, og over at så mange var mødt op. Det var meget overvældende. Lige efter vores optræden blev vi bedt om at skrive autografer, og kort efter var vi booket til endnu et arrangement, fortæller Trine Mikkelsen og fortsætter:

- Til det næste arrangement fik vi syet vores kjoler om og op, og hattene fik sat ekstra fjer på. Vores anden optræden gik også rigtig godt - og vi fik selv en fest ud af det.

Klik på billedet her for at se en video fra Syngepigernes optræden på Ølgod Bryghus optaget af Niels Winther i oktober:

Ansager Syngepiger har fået blod på tanden, og vil gerne ud og få flere festlige oplevelse sammen med publikum. Som pigerne siger: - Så længe folk har lyst til at se og høre på os, kan vi bookes.

Karsten Madsen

Kontakt

Email: ansagersyngepiger@gmail.com
Facebook: facebook.com/ansagersyngepiger
Telefon: Trine Mikkelsen 26391662

vist 1810 gange