lørdag 14 nov 2015 - Ansager
Var det ikke ham, der ...?
Billeder og tekster studeres og diskuteres på Arkivernes dag på Ansager Plejecenter
Billeder og tekster studeres og diskuteres på Arkivernes dag på Ansager Plejecenter Foto: Niels Winther
Arkivernes Dag på Ansager Plejecenter kaldte minder frem om svundne tider

Skovlund og Ansager arkiver gentog i år successen fra sidste år og arrangerer Arkivernes dag sammen med og på Ansager Plejecenter.

Vi på arkiverne fik sat navne på mange af billederne og noterede små sjove historier og anekdoter. Der var i år fokus på arbejdspladser. Især var der mange billeder fra Flensted i Skovlund, slagteriet i Ansager og Ansager møbelfabrik, så mange kunne bidrage med navne.

I biografen viste vi video om Ansager plejehjem anno 1987 optaget af Kaj Markussen. Videoen beskrev på indlevende vis livets gang på plejehjemmet for snart 30 år siden. Også en film om Skovlund og omegn var godt besøgt.

Vi havde konfirmandbilleder fra 1920erne med på udstillingen. Vel vidende, at der ikke ville dukke nogen af konfirmanderne op på udstillingen, håbede vi dog på at få oplyst flere af de navne, vi ikke kender. Og det fik vi. Der var både ægtefæller og forældre, som blev genkendt.

Vi vil nu opdatere oplysningerne på arkiv.dk

Der sker noget magisk når mennesker mødes. Når snakken først kommer i gang, så dukker minderne frem, og hukommelsen lukker op for for længst glemte minder. Så er det bare om at få noteret de erindringer ned, som dukker frem. Således fik vi mange gode oplysninger, som nu bliver fastholdt til eftertiden.

Støtteforeningen til plejecenteret stod for caféen, og serverede lækkert hjemmebag i hyggelige omgivelser med rødternede duge på bordene.

Tak til alle som besøgte udstillingen og dermed bidrog til en god dag i mindernes tegn.

Karsten Madsen, Ansager Lokalhistoriske Arkiv

vist 898 gange