tirsdag 27 okt 2015 - Danmark
Ustressede træer giver æbler i topform
Æbler høstet i år er af ekstra høj kvalitet
Æbler høstet i år er af ekstra høj kvalitet Foto: Pressefoto
Som følge af et sent forår og en våd sommer er æblesæsonen i år senere end sidste år. Dermed ikke sagt, at den bliver ringere.

Den våde danske sommer får æren for en æblehøst med ekstraordinært sprøde og saftige æbler. Lige nu høstes der overalt i landet.

Den danske æblehøst løber fra august til november. Kvaliteten på de mange tusinde tons æbler afhænger af dyrkningssæsonen, som hvert år er forskellig, fortæller frugtavlskonsulent Maya Bojesen fra GartneriRådgivningen:

- Høsten afhænger utrolig meget af, hvilket vejr vi har haft. I år har det ikke været så tørt og varmt, som det eksempelvis var sidste år, og det betyder, at træerne har været mindre stressede og derfor har produceret en rigtig flot frugt.

Der er flere end 2,7 millioner æbletræer i Danmark. Blomsterknopperne på æbletræerne bliver dannet i efteråret til den efterfølgende sæsons æbler. Og i efteråret 2014 gav varme, solrige dage i efteråret et godt udgangspunkt for en god blomstring i maj 2015. Det sammen med sommerens nedbør er grundlaget for årets sene høst med æbler i smagsmæssig topform.

Karsten Madsen

vist 237 gange