onsdag 21 okt 2015 - Skovlund
Ny præst i Ansager, Skovlund og Stenderup
Trine Lydeking Taylor er ansat som præstevikar i Ansager, Skovlund og Stenderup
Trine Lydeking Taylor er ansat som præstevikar i Ansager, Skovlund og Stenderup Foto: Pressefoto
Trine Lydeking Taylor er ansat som præstevikar i den stilling, som Peter Gjelstrup tidligere bestred

I det næste halve år vil Trine Lydeking Taylor sammen med Karl Lund varetage gudstjenester og kirkelige handlinger i pastoratets tre kirker.

Trine Lydeking Taylor fortæller om sit arbejde og sig selv:

- Den 29. september ankom jeg til Skovlund og flyttede ind i den pragtfulde, men også store præstegård. Jeg skal nemlig være vikarierende sognepræst i Ansager, Stenderup og Skovlund kirker indtil 31. marts - i den periode, hvor der skal findes en ny præst efter Peter Gjelstrup. Om det i sidste ende ender med at blive mig, det vides ikke, men én ting er sikker - jeg er allerede faldet godt til og glæder mig meget over at være her.

Når man møder mig, vil man straks kunne høre at jeg ikke er fra lokalområdet - eller i det hele taget fra Jylland. Jeg er fra en by i Nordsjælland som hedder Kokkedal, hvor jeg er født og opvokset, siden 2006 har jeg dog boet i København.

Jeg er 32 år og uddannet teolog fra Købehavns Universitet i 2013, og gjorde mine første praktiske erfaringer som præst i 2014 i Hammelev, lidt uden for Haderslev. Min interesse for teologi stammer ikke fra en opvækst der har været præget af kirkegang, men fra min interesse for sprog, historie og kristendom. Mens jeg læste har jeg været medlem af fagrådet, næstformand i studienævnet, frivillig i teologisk fredagsbar, tutor og tutoransvarlig, med i julerevy og arbejdet to år som studievejleder.

Jeg har særligt været interesseret i Det Gamle Testamente, og har derfor også skrevet både bachelorprojekt og speciale inde for det fag.

Teologien har fyldt og fylder meget i mit liv, men jeg får da også tid til andre ting, så som at læse bøger, være sammen med min familie og venner. Og følge med i min ynglings-tv-serie; Game of Thrones.

Som sagt er jeg utrolig glad for at været kommet til Skovlund, og for at møde så mange søde, rare og venlige mennesker, som på ingen tid har fået mig til at føle mig velkommen og hjemme. Jeg glæder mig til at se hvad de næste seks måneder vil bringe, og til at møde og lære alle at kende.

Fakta

Trine Lydeking Taylor
Skovlund Præstegård
telefon: 7529 2091 / 3056 3081
mail: tlt@km.dk

vist 1753 gange