lørdag 17 okt 2015 - Starup
Børnebog: Hvor er Zimbas Kødben?
Lia og Zimba på en af gårdens mange maskiner
Lia og Zimba på en af gårdens mange maskiner Foto: Privat
Pædagog i Ansager børnehave skriver sin anden børnebog. Familiens hund Zimba er bogens hovedperson.

- I en hverdag, hvor der også i børnenes verden kommer mere og mere elektronik, er det vigtigt, at vi som voksne holder fast i at læse bøger sammen med børnene, mener Lia de Sain-Hulsebosch, der arbejder som pædagog i Ansagers børnehave "Naturligvis".

- Jeg har været pædagog i snart 40 år og har jeg læst højt for rigtig mange børn; men jeg har ikke altid været tilfreds med de bøger, som jeg har læst. Børnene kunne ofte ikke forstå pointen i bogen, hvis der i det hele taget var en pointe.

Lia fik mod på selv at prøve kræfter med at skrive en børnebog, og for to år siden udkom Lias første helt egen børnebog: "Hvor er Hanne Høne?"

- Jeg elsker at tage billeder, og jeg fik ideen om at lave en børnebog, med både billeder og en historie, man kan læse. Jeg havde på det tidspunkt seks høns, som gik rundt her på gården i Starup-Tofterup, hvor jeg bor. Hønsene og deres frie liv på gården blev udgangspunkt for bogen, og jeg fandt på en historie om, at én af hønsene blev væk for de andre.

- Jeg fulgte hønsene i to dage, fik taget ca. 270 billeder og fandt et forlag i Them, som kunne trykke bogen. Bogen blev rigtig godt modtaget, både af børn, forældre og bedsteforældre. Jeg fik solgt alle 160 eksemplarer af "Hvor er Hanne Høne?" bøgerne indenfor et år.

Sidst på året 2014 fik Lia ideen til bog nummer to. Bogen skulle have en ny hovedperson, da Hanne Høne og hendes 5 venner i mellemtiden var blevet spist af en ræv. Den nye hovedperson i bogen blev familiens hund Zimba.

- Denne gang skulle der også være billeder af maskiner med i bogen, maskiner, som vi har på vores gård. Det havde folk efterspurgt efter min første bog. Så der er traktorer, en mælkerobot, en foderblander, en foderrobot, en stor læssemaskine, en minilæsser og en tipvogn med i bogen.

Lia fulgte igen bogens hovedperson et par dage og fik taget over 200 billeder, hvoraf de bedste blev udvalgt. Historien kom til at handle om, at Zimbas kødben er blevet væk for ham på gården. Zimba prøver at finde det, men det kan være at børnene er bedre til at se kødbenet, end Zimba er. Historien ender godt, selvom slutningen er lidt "åben".

- Den "åbne" slutning er med vilje, så børnene kan bruge deres egne fantasi til at komme frem til, hvem det nu var, som flyttede på kødbenet i hele historien, slutter Lia.

Karsten Madsen

Hvor er Zimbas Kødben?

Bogen er i A4 format på 52 sider med mange billeder og koster 150 kr. Bogen er egnet som julegave, fødselsdagsgave eller en gave til bedsteforældrene, som elsker at læse sammen med deres børnebørn.

Man kan bare sende en sms til Lia på 61995286 for at få lavet en aftale. Bor man længere væk, kan bogen også sendes med posten.

vist 643 gange