lørdag 17 okt 2015 - Ansager
Bedre adgang til kanalstien
Nymonterede låger på stien langs Ansager kanal, hvor den krydser grødevej
Nymonterede låger på stien langs Ansager kanal, hvor den krydser grødevej Foto: Karsten Madsen
Nu er der monteret klaplåger, der hvor kanalstien fra Stemmeværks­pladsen krydser Grødevej

Arbejdet med at forbinde Ansager med sti til Holme Å, hvor stien støder på kyst til kyst stien, skrider fremad. Der er kommet nyt grus på stien, og nu er der monteret selvlukkende klaplåger i kreaturhegnet lige før Grødevej.

Stien har hidtil været spærret af et elhegn, hvor køerne krydsede stien ved Grødevej. Elhegnet til kreaturene har været årsag til nogen usikkerhed, om man overhovedet måtte færdes der, og ikke alle brød sig om at åbne for elhegnet for at passere.

- Der er fri adgang på kanalvej langs den gamle kanal, fastslår Mette Johnsen, skov- og landskabsingeniør ved Varde kommune og fortæller, at kommunens folk arbejder på fuld damp på at få etableret stien hele vejen fra Stemmeværkspladsen til Holme Å, så den bliver færdig i løbet af efteråret.

Ansager arkiv har i samarbejde med Udviklingsrådet udarbejdet nogle cykelkort, som gratis kan hentes på arkivet. En af ruterne går netop langs den nedlagte kanal. En stor del af ruten er på grusvej, så cykler med helt smalle dæk kan have problemer; men prøv selv cykelruten og de nye låger.

Karsten Madsen

Se cykelruten her: Cykelrute 2

vist 760 gange