fredag 2 okt 2015 - Ansager
Geder besøger plejehjemmet
Geder fra Varde STU-Center i Gårde besøger Ansager Plejecenter
Geder fra Varde STU-Center i Gårde besøger Ansager Plejecenter Foto: Karsten Madsen
Alle på Ansager plejehjem har set frem til i dag fredag, hvor fire geder skulle komme på visit.

Elever og lærere fra Varde STU-Center i Gårde har medbragt deres geder til Ansager plejehjem for at vise dem frem og samtidig fortælle lidt om skolen, hvor de kommer fra.

STU står for ”særlig tilrettelagte ungdomsuddannelser”. Det er en skole for unge, som har brug for en lidt anderledes undervisning pga. fysiske eller psykiske handicap.

- Stedet giver den ro på den sociale front, som er en forudsætning for at kunne lære. De unge lærer at tage ansvar fx ved at tage sig af gederne, som de bygger hegn, huse og klatretræer til, forklarede Lene Hansen, som er lærer på skolen. Det er eleverne selv, der udfører arbejdet, og så må det tage den tid, det nu engang tager. Det er vigtigt at arbejdet giver mening.

- Vores sted gør, at vi, som har det lidt svært, har mulighed for at bidrage og være en del af samfundet og ikke bare modtage hjælp, fortæller Emil om at være elev på skolen.

- Vi har fået geder at passe, som vi fodrer med hø og korn. Vi kan godt styre dem, med de kan også godt drille lidt indimellem, tilføjer Jannick, der også er med i dag til at styre gederne.

Næste år skal gederne have kid og måske udvides skolens dyrebestand med grise udover de høns, der allerede er på stedet.

Menja, Fenja, Manse og Sine, som er to tvillingepar, blev lukket ud i en lille medbragt fold på gårdspladsen. Inden længe blev de fodret og aet af alle hele vejen rundt langs hegnet. Gederne så ud til at nyde den megen opmærksomhed mindst lige så meget som dem, de fik den af.

- Den må godt bo inde hos mig også om natten, mente Musse, en af beboerne. Som hurtigt var blevet gode venner med en af gederne.

- Vi har haft gederne med rundt til adskillige børnehaver. Det er faktisk første gang, vi er på et ældrecenter, men det er bestemt ikke sidste gang, slutter Lene Hansen inden gederne igen blev læsset på vognen, og alle var blevet en oplevelse rigere.

Karsten Madsen

vist 781 gange