fredag 25 sep 2015 - Ansager
Blomsterkasser 2016
Blomsterkasser pynter på Stationsvej
Blomsterkasser pynter på Stationsvej Foto: Erik Jessen
Selv om det ikke er tid at placere nye blomsterkasser på fortovene i Ansager, kan man godt gøre sig tanker om, hvad man kunne tænke sig i netop ens egen gade.

De 12 kasser, som vi forsøgsvis har sat på Stationsvej, kan studeres indtil frosten ”gør kål på” planterne. Der er tale om stauder, så de er flerårige, og de mister bare pynten og kan få den igen næste år. Man kan altså lige nu få en idé om, hvad vi kan skaffe.

I vores gruppe, Byrum & Miljø, er vi tilfredse med resultatet i år. Det har pyntet på Stationsvej. Vi har fået erfaring med, hvordan det kan gøres, og vi vil næste år tilbyde lignende kasser (sortmalede) til de af Ansagers gader, der måtte ønske det. Prisen kendes endnu ikke.

Der er ikke megen idé i at sætte blomsterkasser op i foråret. Dels er der meget arbejde med vanding og lugning. Dels holder planterne op med at blomstre. Afblomstrede, visne og ukrudtsbefængte blomsterkasser skæmmer bybilledet og giver dermed negative signaler. Vi ønsker længst muligt positive signaler med mindst muligt arbejde. Derfor denne løsning, hvor kasserne sættes op, efter at folk er kommet hjem fra ferie. Og vi ønsker, at de positive signaler er med til at tegne byen, netop når vi fejrer Ansager bys Mariefestival.

I god tid, når tiden nærmer sig, vil vi komme med skemaer, som man kan skrive sig på, og med informationer om priser og andre praktiske detaljer. Vi bringer blomsterkasserne og sørger for at fjerne dem igen, når frosten har talt.

Byrum & Miljø

vist 871 gange