fredag 25 sep 2015 - Ansager
Pilgrimsvandring: Ansager til Skovlund
Pilgrimsvandringen fra Ansager plejecenter sluttede med stilhed, ro og eftertænksomhed i Skovlund kirke
Pilgrimsvandringen fra Ansager plejecenter sluttede med stilhed, ro og eftertænksomhed i Skovlund kirke Foto: Karsten Madsen
Skovlund kirke og Kvie Sø var mål for en flok beboere fra Ansager Plejecenter, der torsdag var på en lokal pilgrimsvandring

- Stilhed og ro er pilgrimsvandringens natur, fortæller missionær Bjarne Hvidberg fra Tistrup, der ledte pilgrimmene på turen.

- Det er ikke en ny opfindelse med pilgrimsvandringer, men derimod en meget gammel tradition, der på ny er vundet frem. Det handler om at få en pause fra hverdagen, en mulighed for at møde sig selv, og noget, der er større end en selv, på en anden måde, end man plejer. Fx. sad vi i den fine natur ved Kvie sø og sang: "Op, al den ting, som Gud har gjort", mens bølgerne skvulpede i søen. Salmen har en helt anden virkning, sådan et sted, forklarer Bjarne Hvidberg.

- En pilgrimsvandring er lige så meget en indre vandring, som en ydre. Naturen og kirke­rummets ro og enkelhed fremmer eftertanke og giver grobund for refleksioner over livet og målet for ens egen livsvandring. Den kan skabe det håb, der skal til for at "turde leve livet".

Dagens pilgrimsvandring foregik kun delvist til fods. En bus sørgede for at transportere pil­grimmene fra sted til sted på ruten.

- Det har bare været godt, lød det enstemmigt fra de nystlåede pilgrimme i bussen på vej hjem til Ansager.

Karsten Madsen

vist 842 gange