tirsdag 15 sep 2015 - Ansager
Ansager-pige vinder guld
Maria Hansen vandt guld i bikini-fitness ved debutantstævnet i Herning
Maria Hansen vandt guld i bikini-fitness ved debutantstævnet i Herning Foto: Privat
I klassen bikini-fitness sikrede Maria Hansen sig en guldmedalje ved weekendens debutantstævne i Herning

Maria Hansen (23) er født og opvokset i Ansager og har trænet i Ansager bokseklub. Det var her i klubben interessen for at træne sin krop blev vakt. Hun har siden specialiseret sig og har det seneste år trænet målrettet på at konkurrere i klassen bikini-fitness.

Bikini-fitness bliver mere og mere populært, men sporten er særdeles krævende. Man bliver super presset både fysisk og på det mentale.

- Det har været ekstremt lærerigt at træne og finde sine egne grænser. Samtidig har det ført ind i et fællesskab med andre, med samme interesse, siger Maria Hansen, der når hun ikke træner læser til sygeplejerske i Vejle, hvor hun også bor.

Sidste weekend indtraf dagen, hvor hun stillede op ved debutantstævnet i Herning. Hele familien med forældre og tre brødre var med i Herning for at give maksimal støtte. Nu skulle det vise sig, om træningen havde slået til.

Dommerne var ikke i tvivl, det blev til en newcomers guldmedalje i klassen under 172 cm og Maria Hansen fik en plads øverst på podiet blandt 18 deltagere i klassen.

Guldmedaljen giver samtidig adgang til DM om tre uger, så der bliver ikke tid til at slappe af, før det igen står på træning og diæt. Den gode form skal bevares.

- Jeg er super tændt lige nu og glæder mig til at komme i gang med træningen igen, forklarer Marie Hansen, der dog satte smørrebrød på menuen for en enkelt dag, inden det igen står på diætkost.

Karsten Madsen

Hvad er bikini-fitness?

I bikini-fitnesskonkurrencer poserer atleterne foran en dommerjury. Her gælder det om at vise sine bedste sider frem. Dommerne lægger vægt på, om kvinden ser markeret og trænet ud, men samtidig tæller flot og feminin udstråling også.

De første bikini-fitness konkurrencer blev i Danmark holdt i 2012, og deltagerantallet stiger hastigt ifølge Dansk Bodybuilding og Fitness Forbund.

vist 2672 gange