tirsdag 15 sep 2015 - Skovlund
Mariefestival på Toftegaard
Liesbeth Hagting driver B&B på Toftegaard mellem Skovlund og Gårde
Liesbeth Hagting driver B&B på Toftegaard mellem Skovlund og Gårde Foto: Niels Winther
Festen fortsætter på Toftegaard B&B, når der er arrangementer i Mariehaven i Ansager

- Vi har næsten altid optaget, når der er fest i Mariehaven, fortæller Liesbeth Hagting, som driver B&B på Toftegaard ved Skovlund, hvor hun også selv bor med sin mand Jantinus.

- Mange af gæsterne kommer igen og igen. De kommer helt fra Nordjylland, Sjælland og Lolland og overnatter her, når de skal i Mariehaven. Vi har fået ekstra mange gæster, efter at vi sidste år kom med på Mariehavens hjemmeside over B&B i området, men også før kun vi mærke det.

- De har set Sommersang i Mariehaven i fjernsynet, og nu kommer de og er glade, for de skal selv feste med, fortæller Liesbeth Hagting og fortsætter:

- Vi har tre værelser ovenpå, og ofte kan vi høre, at de går samme og deler en flaske vin og snakker, når de kommer hjem fra Mariehaven. De har hele etagen for sig selv og hygger og har det godt.

Til festivalen sidste år havde vi en dame boende, som kom i snak med en anden gæst, nu mødes de her til festivalen i år og skriver sammen på Facebook ind imellem. Det er dejligt at se, hvordan musikken binder folk sammen.

- Ved Kvie Sø har vi et sommerhus, som vi ellers ikke lejer ud, men i år til festivalen havde vi lejet det ud. Vi så en efterlysning efter overnatning til festivalen og fik derved kontakt til en familie, som i forbindelse med deres sølvbryllup ville invitere alle børnene med til Mariefestival. Så vi havde i år 8 festivalgæster boende i sommerhuset.

Liesbeth Hagting stammer fra Holland, men har boet i Danmark i 21 år. Hendes søn og svigedatter bor på en gård tæt ved og sammen driver de Skovlund Ismejeri, hvor mælken fra egne køer forarbejdes til is. Ved markeder og andre arrangementer er ismejeriet ofte på stedet med sin bod med hjemmelavet is.

- Jeg er også altid med i Mariehaven med isboden, og så møder jeg ofte nogle af mine gæster igen og vi får en lille snak. Man kan sige, vi har dobbelt glæde af Mariehaven. Både ismejeriet og B&B nyder godt af det, slutter Liesbeth Hagting.

Karsten Madsen

Se nærmere på hjemmesiden: Toftegaard B&B

vist 2821 gange