lørdag 12 sep 2015 - Nordenskov
Lasse fra Nordenskov i strikkedyst
34-årige Lasse Uno, Nordenskov deltager i Den Store Strikkedyst i garnbutikken på Gram Slot
34-årige Lasse Uno, Nordenskov deltager i Den Store Strikkedyst i garnbutikken på Gram Slot Foto: Pressefoto
En ny sæson af ”Den Store Strikkedyst” er tilbage på TVS+: Lasse fra Nordenskov kæmper om at blive landsdelens bedste amatørstrikker

Det bliver vildt, overraskende og rørende, når ti passionerede amatørstrikkere mødes til en ny omgang af Den Store Strikkedyst. Nok en gang bliver der kamp til sidste maske bag Gram Slots tykke mure, hvor deltagerne frem mod finalen strikker det ingen forestiller sig muligt. Programmerne vises på TVS+ og live streames på ww.tvsyd.dk fra september, og Lasse Uno fra Nordenskov er med.

Hver lørdag aften i efteråret kan seerne endnu en gang følge Syd- og Sønderjyllands modigste strikkere. I otte programmer strikker deltagerne sig frem mod en nervepirrende finale i kampen om den ærefulde titel: Syd og Sønderjyllands dygtigste amatørstrikker!

De ti strikkere er mellem 33 år og 66 år, - ni kvinder og en mand!

Lasse Uno fra Nordenskov er årets eneste mandlige deltager i Den Store Strikkedyst: ”Jeg meldte mig, fordi jeg elsker at strikke, og havde set 1. sæson”, fortæller den 34-årige indehaver af butikken La Uno Design. ”Jeg havde dog mine betænkeligheder, for jeg er meget perfektionistisk, og sætter en ære i, tingere er lavet pænt. Derfor vidste jeg godt det med at strikke på tid, og få det jeg lavet, så jeg er tilfreds, ville blive en udfordring for mig.”

I den nye sæson af Den Store Strikkedyst bliver deltagerne endnu en gang udfordret på alle typer strik og teknikker og kreative evner til at fortælle personlige historier med et strikketøj: ”Jeg strikker meget, og jeg er glad for at strikke efter en opskrift, men jeg også godt lide de kreative opgaver. Men det var alligevel med sommerfugle i maven, Lasse Uno mødte op første gang på Gram Slot for: ”hvordan strikker de andre?”, smiler Lasse og fortsætter: ”Al bekymring blev snart gjort til skamme, for de andre deltagere er skam både dygtige, men også rigtig søde, så vi er blevet gode venner”, slutter den vestjyske strikker.

Koushihan Radhakrishnan - også kaldt Koushi ny vært på Den Store Strikkedyst Foto: Pressefoto

Koushi er ny vært på Den Store Strikkedyst

Koushihan Radhakrishnan - også kaldt Koushi - var ene mand blandt 15 strikkende kvinder i 1. sæson af Den Store Strikkedyst.

Her blev Koushi særligt bemærket for sine sjove påfund og farvestrålende butterflies. Kreativiteten rakte til en 6. plads, og så måtte Koushi forlade Gram Slot. Nu er Koushi tilbage - denne gang som vært.

”Det har været fuldstændig fantastisk at møde de nye amatørstrikkere og se, hvad de kan. Denne gang slap jeg for det store pres, det er at være kreativ og strikke på tid, og jeg har kunnet nyde at være sammen med deltagerne, og suge nye ideer og teknikker til mig,” fortæller Koushi, som selvfølgelig har hjemmelavede vilde og farverige butterflies på, når han toner frem på skærmen som vært.

Deltagelsen i Den Store Strikkedyst, har haft stor indflydelse på det meste i Koushi liv. Udover rollen som vært i den kommende sæson, så håber den altid meget smilende strikker, at hans farverige strikkeunivers kan blive en levevej: ”Jeg har sagt mit fuldtidsarbejde som folkeskolelærer op, og i stedet fundet mig et job på halv tid som 10. klasses lærer på Odder Ungdomsskole: ”På den måde bliver der meget mere tid til strik i mit liv”, fortæller Koushi, som blandt andet har brugt den øgede fritid på at lave en strikkebog, som udkommer d. 16. september: ”Det er endnu hemmeligt, hvad temaet i strikkebogen er – og det er ikke butterflies – men der er ikke udgivet sådan en strikkebog før i Danmark”, lover Koushi.

Den Store Strikkedyst – ikke blot en regional TV succes

Omkring 50.000 sønderjyske seere så med, da TVS+ viste Den Store Strikkedyst i efteråret 2014, og der var sågar en trofast gruppe seere så langt væk fra som Norge, som hver uge kiggede med.

I august 2015 var Den Store Strikkedyst nomineret som ”Årets Nyskabelse” i kategorien Underholdning på Copenhagen TV Festival i sig selv lidt af en bedrift, da det aldrig er sket før et regionalt koncept opnår sådan et hædersbevis.

Japan, Norge, Holland og England har vist interesse for at købe konceptet Den Store Strikkedyst.

Karsten Madsen

Fakta

  • Premiere på Den Store Strikkedyst: Lørdag d. 19. september kl. 19.40 på TVS+.
  • Optakt til Den Store Strikkedyst fredag d. 18. og lørdag d. 19. september direkte TV fra Fanø Strikkefestival.
  • 8 programmer á 43 minutter sendes hver lørdag aften hele efteråret kl. 19.40 på TVS+ eller live streamet på www.tvsyd.dk
  • Man kan møde strikkerne fra 2. sæson af Den Store Strikkedyst i Bazar-teltet på Fanø Strikkefestival, 18. – 20. september 2015 kl. 10-17.30.
vist 824 gange